Hoe (in)compatibel is Windows Vista?

0
78

Software
Interessante lectuur is ook terug te vinden op de websites van de diverse softwarehuizen. We pikken er willekeurig enkele van de bekendste uit.

Corel

Corel brengt niet alleen het tekenprogramma CorelDraw op de markt, maar is na diverse overnames ook de uitgever van PaintShop Pro XI en WordPerfect Office X3 met onder meer WordPerfect, Quattro Pro, Presentations en Paradox.
Op zijn website vermeldt Corel dat het gratis Vista-updates van zijn belangrijkste producten zal uitbrengen zodra Vista definitief op de markt komt, ‘wat verwacht is eind januari 2007’… dit staat er wel nog altijd op 10 maart 2007! Andere producten zullen later op het jaar in nieuwe, betalende Vista-compatibele versies worden uitgebracht.
Gratis updates zijn er ondertussen voor de volgende Corel-producten: Corel WordPerfect Office X3, CorelDRAW Graphics Suite X3, Corel Paint Shop Pro Photo XI en Corel SnapfirePlus. Voor WinZip, Corel Painter Essentials en Corel Designer Technical Suite 12 heet het "Vista update coming soon!".

Symantec

Symantec is het bedrijf dat onder meer Norton Antivirus en Norton Internet Security op de markt brengt. Op hun site lezen we dat alleen heel recente producten gratis Vista-updates krijgen. Het gaat dan met name over Norton Internet Security 2006/2007, Norton AntiVirus 2006/2007 en Norton Confidential. Van andere producten zijn er voorlopig geen updates en voor oudere versies zit er niets anders op dan een nieuwe, Vista-compatibele versie te kopen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelHeldere presentaties in alle lichtomstandigheden
Volgend artikelWarenhuisketen verkoopt pc met Windows Vista Home Premium
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.