Symantec AntiVirus Corporate Edition

0
42
Dit artikel is deel 8 van 9 in het DiskIdee dossier Antimalwaresoftware voor netwerken
DossiernavigatieSophos Anti-Virus ConnectTestmethode netwerkantimalware

Het updateproces loopt via het bekende Symantec LiveUpdate. Als u SAVCE installeert, kunt u tegelijk de software naar andere werkstations en servers sturen. De installatieprocedure haalt nog tijdens de installatie updates binnen en vervangt dan te installeren bestanden door de laatst bijgewerkte. U heeft dus voor het distribueren van software SSC niet nodig, het kan dus ook vanaf een cd-rominstallatie.
Symantec heeft duidelijk gedacht aan wat grotere ondernemingen en hun beheerders, want een en ander zit erg goed in elkaar. De MMC van SSC toont aan de linkerkant een erg korte boomstructuur en dat komt omdat er geen opdrachten in staan maar alleen netwerkobjecten, namelijk de door SAVCE beschermde servers en desktops. Door rechts te klikken op de juiste tak van de netwerkboom kunt u opdrachten geven of informatie vragen via een pop-upmenu voor die tak.
Er zijn geen wizards of stappenplannen, maar de bediening van SSC zou voor iemand met enige Windows-beheerervaring geen probleem mogen vormen.

Conclusie
Bij onze prestatietest laat Symantec AntiVirus Corporate Edition (SAVCE) vooral steken vallen tijdens de schoonmaaktest, maar doet het wel prima bij de virusdetectie en bij de antiparasiettest.
Adviesprijs
Adviesprijs voor 250+ gebruikers (ex. btw): 7.475 euro. Berekende gebruiksprijs: 29,90 euro per gebruiker ex. btw.
1
2
Vorig artikelSophos Anti-Virus Connect
Volgend artikelTrendMicro Enterprise Protection