Hosted kantoorsoftware vereenvoudigt samenwerking

0
35

Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het bij Office Live niet om gehoste versies van Word of Excel. Wel is het de gehoste versie van de Microsoft SharePoint Portal software die bedrijven op hun eigen servers kunnen installeren voor een betere samenwerking tussen verschillende kantoorapplicaties en hun gebruikers.
Bedrijven die kiezen voor Office Live krijgen een eigen domeinnaam met bijbehorende e-mailaccounts en webruimte. Microsoft biedt drie soort abonnementen aan.

  • Office Live Basics is gratis en bevat 25 e-mailaccounts, 500 MB webruimte en 10 GB per maand dataverkeer, maar de gebruiker moet de centrale infrastructuur helemaal zelf ontwerpen met het daarvoor ter beschikking gestelde Office Live Site Designer.
  • Een stapje hoger op de ladder staat Office Live Essentials. Dat levert voor 20 dollar per maand 50 e-mailaccounts, 1 GB webruimte en 15 GB dataverkeer per maand, aangevuld met centraal contactenbeheer via Office Live Business Contact Manager voor maximaal tien medewerkers tegelijk.
  • Office Live Premium ten slotte kost 40 dollar per maand voor 2 GB webruimte en 20 GB dataverkeer per maand. Naast het centrale contactenbeheer levert deze formule ook online applicaties voor het beheren van klanten, personeel, projecten en kritische zakelijke data.

Office Live is nauw geïntegreerd met de nieuwe versie 2007 van
Microsoft Office
, maar een bedrijf moet dus nog altijd investeren in eigen licenties van Microsoft’s kantoorsoftware.

ContactOffice
ContactOffice Hoewel virtuele kantoren opnieuw in de belangstelling staan door de activiteiten van Google en Microsoft bestaat het concept al langer dan vandaag. Het Belgische, maar internationaal opererende bedrijf ContactOffice is al sinds 1999 actief op deze markt en telt ondertussen wereldwijd bijna 370.000 abonnees.
ContactOffice biedt geen gehoste kantoorapplicaties, maar host wel de data en biedt verder gehoste groupware voor e-mail, contactgegevens, agenda’s, faxen, sms’en, gebruiksgroepen en zelfs chat. De gebruiker heeft alleen een moderne webbrowser met Java-ondersteuning nodig. Daardoor werkt ContactOffice naast op Windows ook op Linux, MacOS en zelfs recente zakcomputers (pda’s) en smartphones.
ContactOffice kent vijf abonnementsformules:

  • Free (gratis),
  • Light (5 euro/maand/gebruiker),
  • Regular (10 euro/m/g),
  • Advanced (20 euro/m/g)
  • en Hyper (50 euro/m/g).
1
2
3
Vorig artikelAltijd starten in pole position
Volgend artikelBetere internationale wetgeving vermag weinig tegen cybercriminelen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.