Notebooks, gameconsoles en andere electronica op vliegtuigen

3
37

Tips en trucs voor elektronica op vliegtuigen

– Zet de laptop voor u vertrekt in de slaapstand en zorg dat de batterij volledig is opgeladen, zodat u hem bij de veiligheidscontrole snel kunt inschakelen. Doe dit eventueel al terwijl u in de rij staat te wachten.

-Neem in economy class een zo compact mogelijke laptop mee. Als de passagier in de stoel voor u de rugleuning achteruit zet, is er zelden nog genoeg ruimte om met een normale laptopcomputer te werken.

– Werkt u in economy op uw laptop waarschuw dan de passagier in de zetel voor u zodat uw dure computer niet geplet raakt als de stoel plots achteruit wordt gezet.

– Neem alleen de onderdelen van de laptop mee die u onderweg gebruikt. Gebruikt u onderweg geen cd-rom’s laat dan de cd- of dvd-drive thuis als die verwijderbaar is.

– Een röntgenapparaat zal de gegevens op uw laptop of zakcomputer niet wissen, maar bij een metaaldetector kan dit soms wel gebeuren.

– Maak voor uw vertrek een back-up van alle belangrijke gegevens en encrypteer alle gevoelige documenten.

– Als u toch niet van plan op uw laptop te werken tijdens de vlucht laat hem dan thuis en neem uw presentatie of documenten met u mee op een geheugenstaafje of cd. Op uw bestemming kunt u vast wel een pc of laptop lenen of huren.

– Verlies uw laptop geen seconde uit het oog, ook niet tijdens de veiligheidscontrole.

1
2
3
4
Vorig artikelBelgacom TV voortaan met opnamemogelijkheden
Volgend artikelTwee digitale camera’s met gezichtdetectietechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Hallo,

    Ik wil graag een paar PS3’s en Xbox360’s die ik hier heb gekocht meenemen in het vliegtuig voor mijn neven in turkije.
    Weet iemand of dit gewoon mogelijk is zonder problemen te krijgen met belasting invoer en andere gekke dingen?
    Het gaat om 4 apparaten.

    Alvast bedankt.

  2. Dat klopt, mp3-spelers zoals ipd’s mogen want die hebben geen ingebouwde zender. Echter, een ipod met een bluetooth verbinding of met een wifi-verbinding (zoals de zune van microsoft) mag dan weer niet, tenzij de zender is uitgeschakeld.

Reacties zijn gesloten.