Breedbeeld digitale video- en audiospeler voor onderweg

0
39

Het scherm is echter niet aanraakgevoelig, zodat je het apparaat hoedanook met deze knoppen zult moeten bedienen. Er is net zoals bij de Vision:M een zoekfunctie waarbij je tekst kunt intypen met behulp van een virtueel toetsenbord. Je kunt echter maar op één veld tegelijk zoeken (bijvoorbeeld artiest, of song titel).

 

ZEN Vision:W thumbnail fotoscherm
De ZEN Vision:W bestaat ook in een witte uitvoering: hier het thumbnail-scherm voor de opgeslagen foto’s

De ZEN Vision:W heeft ook een ingebouwde microfoon om gesproken memo’s mee op te nemen. Een lijningang voor opnames ontbreekt helaas. Hoewel het apparaat tijdens de opnames twee bewegende balkjes toont, is de microfoon van het monotype. Opnames worden gemaakt in 16 kHz mono ADPCM wav-formaat. De kwaliteit is voldoende voor stemopnames.

Ondersteunde formaten

Voor wat video betreft ondersteunt de Vision:W het rechtstreeks afspelen van wmv en mpeg4 (met de variaties divx 4 en 5 en xvid geëncodeerd als mpeg-4 simple (sp) of asp zonder gmc). Hoewel de Vision:M divx kan afspelen, is het geen divx-gecertificeerd product. Andere videoformaten zoals mpeg-1, mpeg-2, en avi moeten eerst worden geconverteerd. Dit kan via Windows Media Player of via de meegeleverde MediaSource software van Creative zelf. Audioformaten die direct worden ondersteund zijn mp3, wma en wav. Door Microsoft PlayforSure-beschermde songs die je gekocht hebt bij een onlinewinkel kan het apparaat ook afspelen. ID3 Tags worden ondersteund, maar de Vision:W kan in tegenstelling tot de Vision:M geen album-art weergeven. Voor wat foto’s betreft ondersteunt de Vision:W jpeg. Alle andere formaten moeten eerst worden geconverteerd.

Conclusie
De Creative ZEN Vision:W ondersteunt de populairste video- en audioformaten, heeft een heel goed scherm, een goede autonomie en is stevig gebouwd, zodat zijn straatprijs van om en nabij de 355 euro zeker schappelijk mag worden genoemd. Alleen vrezen we een beetje dat er maar een klein publiek bestaat voor dit soort apparaten.
Adviesprijs
Straatprijzen van rond de 355 euro.
1
2
3
4
Vorig artikelDe kip met de gouden eieren
Volgend artikelVeldslagen voeren in de middeleeuwen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.