Breedbeeld digitale video- en audiospeler voor onderweg

0
39

Accessoires

De USB-kabel wordt meegeleverd, samen met oortjes, een audio/videokabel en een simpel draagzakje. Als je de Vision:W via de composiet audio/videokabel op een tv of scherm aansluit bedraagt de maximale videoresolutie 720 x 480 pixels. Verkrijgbare accessoires zijn onder andere een autolader, een afstandsbediening (naar keuze infrarood of met draad), een docking station, een dikkere batterij met een langere levensduur (tot 9 uur video), een lederen draagtas, een screen protector om het scherm tegen krassen te beschermen, een kunststof ‘skin’ om het volledige apparaat tegen krassen te beschermen en een FM-transmitter van Belkin om muziek te beluisteren via je autoradio. Op de linkerzijkant heeft de ZEN Vision:W een CompactFlash-sleuf waar een CF-geheugenkaart Type I of Type II in past. Optioneel is ook een 5-in-1 CF-adapter verkrijgbaar, zodat je ook andere types geheugenkaartjes kunt gebruiken (SD, SM, MMC). Deze sleuf is vooral bedoeld om foto’s die je met een digitale camera maakte direct op de Vision:W te bewaren.

ZEN Vision:W optionele infrarode afstandsbediening
Optionele infraroodafstandsbediening

Je zet het apparaat aan via een schuifknop op de bovenkant. Daar bevinden zich ook de plus- en minknoppen om het geluidsvolume te regelen. Op de voorkant bevinden zich naast het scherm een aantal compacte bedieningsknoppen en een kleine luidspreker. Het is dus mogelijk om naar muziek, FM-radio (want de ZEN Vision:W heeft ook een FM-radio met 32 voorkeuzekanalen aan boord) of video te luisteren zonder de meegeleverde oortjes. Dit is eerder iets voor noodgevallen of als je met meerdere personen iets op het apparaat wilt bekijken, want de audiokwaliteit van het luidsprekertje is natuurlijk niet erg denderend.

Kwaliteit

De kijkhoek van het scherm is voldoende om ook met z’n tweeën of zelfs drieën naar video te kunnen kijken. Het scherm biedt trouwens een erg goede kwaliteit, met mooie, gestoken kleuren, al hangt een en ander natuurlijk af van de videobron, en de compressiegraad en de compressiemethode.

1
2
3
4
Vorig artikelDe kip met de gouden eieren
Volgend artikelVeldslagen voeren in de middeleeuwen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.