Extern apparaat ‘verbetert’ de audiokwaliteit van gecomprimeerde muziekbestanden

2
56

Dit beperkt dan toch wel enorm de inzetbaarheid van het toestelletje. En zelfs daar maken we nog een bedenking. We hadden immers op voorhand alle equalizers en filters van de pc’s uitgeschakeld. We adviseren de lezers graag zelf eens volgend proefje te doen:

open Windows Mediaplayer, en ga in het menu naar "Beeld – Opties – SRS WOW effecten" (Mediaplayer 11). Schakel deze twee opties nu uit. Speel dan een willekeurig MP3-tje af, en schakel één voor één de SRS en de WOW weer in. Het effect is goed te vergelijken met het "verbluffende resultaat" dat de Xmod ervan maakt. Vermoedelijk is de Xmod dan ook niet veel meer dan een externe geluidskaart waar deze (of soortgelijke) filters ingebouwd werden.

Drie blauwe ledjes geven aan welke filters ingeschakeld zijn

Drie blauwe ledjes geven aan welke filters ingeschakeld zijn

Conclusie
De Creative Xmod kan je slechts in beperkte gevallen een echte verbetering noemen. In de meeste gevallen is het resultaat iets tussen een verslechtering en compleet onbruikbaar. De kostprijs van het kleinood, 83,44 euro, investeer je beter in een goede geluidskaart of een degelijke hoofdtelefoon.
Adviesprijs
83,44 euro
Systeemvereisten
Minimum systeemvereisten voor pc:
Windows XP (SP2, x64 Edition of Media Center Edition)
Intel Pentium III (1GHz of beter) of AMD processor
256 MB RAM
Beschikbare USB poort

Minimum systeemvereisten voor Mac:
Mac computer
Mac OS v10.4
Beschikbare USB poort

1
2
3
4
5
Vorig artikelTablet-pc speciaal ontworpen voor Vista Ultimate
Volgend artikelSkype software voorgeïnstalleerd op bedrade internettelefoon
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Niks degelijke review. Deze tester begint al meteen negatief te doen over dit apparaatje en op basis van 1 brakke PC wordt ’t ding als slecht betiteld. Voor de 75 Euro die ’t ding nu kost is ’t een leuk apparaatje om de geluidsbeleving op te krikken. Had ‘m voor verbetingering van de Roku Soundbridge gekocht en ben niet teleurgesteld. Daarna als testje even aan mijn Vista Home Premium laptop gehangen en voilla, ’t ding functioneerd ook als externe geluidskaart. Leuk!

  2. ah, eindelijk een degelijk review van dit apparaat, het is toch bijna niet te geloven wat ze je proberen te verkopen , maar gezien de positieve reviews overal op het web trapt iedereen er met open ogen in…

    Ik vermoed dat ze een beetje bang worden bij Creative van de onboard
    geluidskaarten, bijna niemand koopt nog een aparte geluidskaart, en dat ze daarom maar dit soort onzin verzinnen.

Reacties zijn gesloten.