Extern apparaat ‘verbetert’ de audiokwaliteit van gecomprimeerde muziekbestanden

2
56

Met klassieke muziek is het effect gewoon rampzalig. Bij een pianostukje (Prélude) van Chopin genereerde de Xmod om onverklaarbare reden een hoge, snerpende fluittoon. Bij een orgelcompositie van Bach leken de orgelpijpen wel door de kathedraal te vliegen, want de muziek kwam dan weer van links, dan weer van rechts. Een bijgeroepen operaliefhebber gaf volgend commentaar bij Wagner: "zolang een piano als een piano en een viool als een viool klinkt, wil ik mijn mening best geven – maar hier moet ik passen".

Wanneer we nu alles op een rijtje zetten, komen we tot volgende opsomming:
– De Xmod is in praktijk onbruikbaar om het geluid van je draagbaar MP3 spelertje te verbeteren, tenzij je er een extra voedingsblok en een extra verbindingskabeltje bijkoopt en verder bereid bent om de ganse tijd op minder dan één meter van het stopcontact te blijven zitten.
– De Xmod kan je dus alleen gebruiken om het geluid van je pc te verbeteren – op voorwaarde dat je er al geen 5.1 of een 6.1 surround systeem aan hebt hangen.
– Bij de meeste pc’s verliep de installatie weliswaar probleemloos, maar op één welbepaalde pc wilde het toch niet lukken.
– De Xmod is compleet ongeschikt voor klassieke en instrumentale muziek.

1
2
3
4
5
Vorig artikelTablet-pc speciaal ontworpen voor Vista Ultimate
Volgend artikelSkype software voorgeïnstalleerd op bedrade internettelefoon
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Niks degelijke review. Deze tester begint al meteen negatief te doen over dit apparaatje en op basis van 1 brakke PC wordt ’t ding als slecht betiteld. Voor de 75 Euro die ’t ding nu kost is ’t een leuk apparaatje om de geluidsbeleving op te krikken. Had ‘m voor verbetingering van de Roku Soundbridge gekocht en ben niet teleurgesteld. Daarna als testje even aan mijn Vista Home Premium laptop gehangen en voilla, ’t ding functioneerd ook als externe geluidskaart. Leuk!

  2. ah, eindelijk een degelijk review van dit apparaat, het is toch bijna niet te geloven wat ze je proberen te verkopen , maar gezien de positieve reviews overal op het web trapt iedereen er met open ogen in…

    Ik vermoed dat ze een beetje bang worden bij Creative van de onboard
    geluidskaarten, bijna niemand koopt nog een aparte geluidskaart, en dat ze daarom maar dit soort onzin verzinnen.

Reacties zijn gesloten.