Extern apparaat ‘verbetert’ de audiokwaliteit van gecomprimeerde muziekbestanden

2
56

Nog is je lijdensweg niet ten einde, want om de Line In van de Xmod te verbinden met de Line Out van je MP3-speler heb je eveneens een speciaal kabeltje nodig, en dat is ook al niet meegeleverd en zit (voor zover we konden nagaan) al evenmin bij de optionele voedingsadapter.

Aan/uit schakelaar op de zijkant

Aan/uit schakelaar op de zijkant

Het rammelt trouwens overal bij die tweede manier van aansluiten, daar is naar onze mening te weinig over nagedacht. Je hebt een superlichte draagbare MP3-speler, met een (uiteraard al even draagbare) koptelefoon. Maar om het geluid te verbeteren moet je daar een toestelletje tussenschakelen dat je in een stopcontact moet steken?? Zouden ze bij Creative nog nooit over batterijtjes hebben horen spreken?
Verder wordt bij de Xmod wél een koptelefoon (oortjes) meegeleverd én een draagzakje waarvan niemand precies kan zeggen waarvoor die gezien de context moeten dienen, maar een voedingsadapter of een verbindingskabeltje dat je wél nodig hebt, moet je maar afzonderlijk gaan kopen. Tenslotte kost die Xmod nog altijd 83,44 euro.

Aansluiting koptelefoon en Line Out

Bij de eerste test gebruikten we een Medion Laptop (Win XP – SP2) als bron. Volgens de handleiding is de installatie "zo simpel als maar kan: verbind de Xmod met de USB poort van je computer en het geluid wordt direct omgeleid. Je hebt zelfs geen software of drivers nodig". Maar goed ook, want in de verpakking zit geen cd-rom of wat dan ook met drivers. Hoe dan ook, de Medion Laptop dacht daar anders over, die bleef koppig naar drivers vragen. Wat we ook probeerden, op die pc hebben we de Xmod nooit aan de praat gekregen. Twee andere desktop-pc’s kwamen al evenmin in aanmerking, want die zijn uitgerust met respectievelijk een 5.1 en een 6.1 geluidssysteem. De Xmod werkt evenwel uitsluitend met stereo.
We probeerden het nadien nog op meerdere computers, en daar lukte het telkens van de eerste keer: "New Hardware Found", dan "Installed", en ten slotte "Ready for Use".

1
2
3
4
5
Vorig artikelTablet-pc speciaal ontworpen voor Vista Ultimate
Volgend artikelSkype software voorgeïnstalleerd op bedrade internettelefoon
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Niks degelijke review. Deze tester begint al meteen negatief te doen over dit apparaatje en op basis van 1 brakke PC wordt ’t ding als slecht betiteld. Voor de 75 Euro die ’t ding nu kost is ’t een leuk apparaatje om de geluidsbeleving op te krikken. Had ‘m voor verbetingering van de Roku Soundbridge gekocht en ben niet teleurgesteld. Daarna als testje even aan mijn Vista Home Premium laptop gehangen en voilla, ’t ding functioneerd ook als externe geluidskaart. Leuk!

  2. ah, eindelijk een degelijk review van dit apparaat, het is toch bijna niet te geloven wat ze je proberen te verkopen , maar gezien de positieve reviews overal op het web trapt iedereen er met open ogen in…

    Ik vermoed dat ze een beetje bang worden bij Creative van de onboard
    geluidskaarten, bijna niemand koopt nog een aparte geluidskaart, en dat ze daarom maar dit soort onzin verzinnen.

Reacties zijn gesloten.