Oog voor de beurs van de consument

0
94

Bediening
De commandoknop, dus de knop waarmee je schakelt tussen de verschillende belichtingsprogramma’s lijkt sterk op deze van de Canon 400D. Beide camera’s zijn voorzien van zowel volautomatische als scèneprogramma’s. Het groene programma, “auto” bij Nikon, is werkelijk volautomatisch.


Het groene programma, “auto” bij Nikon, is werkelijk volautomatisch.

De camera zorgt voor alle instellingen; ook voor de meest gepaste ISO waarde en witbalans bijvoorbeeld. Je kan zelf vrijwel niets aanpassen. Bij “Program” bepaalt het toestel wel de juiste belichting maar laat je toch nog heel wat creatieve vrijheid. Diafragma- of sluitertijdenvoorkeuze en manuele belichting ontbreken evenmin. Ten slotte zijn er een zestal scèneprogramma’s, afgestemd op een bepaalde opname- of lichtsituatie. Je kiest kinderfotografie, portret, landschap, macro, sport of nachtportret.

Terwijl we, naast de multi megapixels natuurlijk, al jaren om de oren worden geslagen met geavanceerde autofocus systemen met steeds meer meetpunten komt Nikon op de proppen met een nieuw, maar eenvoudig driepunts AF systeem: de Multi-CAM 530. Er valt goed mee te leven. Als je in het heetst van de strijd nog snel het juiste AF punt moet kiezen uit de beschikbare zeven, negen of elf punten vergeet je wel eens op het goede moment af te drukken. De beperking tot drie meetpunten is iets minder precies maar werkt in de praktijk vaak vlotter.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Vorig artikelCreatief aan de slag met je fotocollectie
Volgend artikel2.0 megapixelcamera voor dag- en nachtbewaking