Oog voor de beurs van de consument

0
94

Het is de eerste digitale spiegelreflexcamera van Nikon waar je geen numeriek LCD scherm terugvindt. De voordelen van deze schermpjes zijn al eens bij een eerdere test opgesomd: ze bieden een overzicht van de meest gebruikte instellingen en verbruiken weinig stroom. Het lijkt echt wel een trend te worden want ook bij de vorige maand door Diskidee geteste Canon 400D was een dergelijk display niet aanwezig.

De LCD monitor op de rug van de camera

De LCD monitor op de rug van de camera
Parameters zoals de batterijstatus, de belichtingscorrectie en het resterende aantal opnamen maar ook de ISO waarde en de witbalansinstelling worden afgebeeld op de LCD monitor op de rug van de camera. Je kan zelfs kiezen uit drie weergavemodi: klassiek of grafisch en een derde modus waarbij je een van je eigen foto’s als achtergrond kan gebruiken. Kies liefst een niet te drukke foto anders zijn cijfers en getallen slecht leesbaar.


Kies liefst een niet te drukke foto als achtergrond van het LCD-scherm

Het LCD scherm is een 2.5 inch polysilicon TFT display met 230.000 pixels. De helderheid is uiteraard instelbaar. 2.5 inch monitors zijn zo stilaan de norm, maar door de kleine body lijkt het scherm nog groter. De kleurweergave en detaillering zijn prima. Rekening houdend met de prijs en het formaat van de body zullen we het Nikon vergeven slechts één instelwieltje in te bouwen.

 Op de rug tref je de shuttleknop aan en een zestal drukknoppen.
Op de rug tref je de shuttleknop aan en een zestal drukknoppen

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Vorig artikelCreatief aan de slag met je fotocollectie
Volgend artikel2.0 megapixelcamera voor dag- en nachtbewaking