Fotobewerking voor de veeleisende amateur en de professionele fotograaf

0
53

Tijdmachine is dan weer een NIEUWE filter: "Een verbazingwekkende filter voor speciale effecten en een geschiedenisles in één!". Wil je echt weten hoe een foto er zou uitzien was ze genomen met de historische fototechnieken Cyanotype, Platina of Brownie-camera? Met één klik kom je dat inderdaad te weten. Wat ons betreft is dat weer zo’n filter die je één keer gaat uitproberen – en dan nooit meer. De omgekeerde bewerking, van de vergeelde foto van bompa met één klik een opname maken die eruit ziet alsof ze gisteren gemaakt was, dàt zou nog eens verrassend zijn.
Er zijn in versie XI trouwens nog een aantal nieuwe creatieve filters toegevoegd, zoals Glamour en Nachteffect, maar daar zullen we maar niet dieper op ingaan.


Hetzelfde effect kon je vroeger ook al bekomen (hier met PSP 9)

Nuttiger is het NIEUWE MakeOver gereedschap, waarmee je rimpels, littekens of puistjes kunt verwijderen van gezichten. Gele tanden poets je mooi wit en met een veeg uit het digitale potje "bruin zonder zon" tover je er nog een vakantiekleurtje bij ook. Hier weer dezelfde opmerking: dat kon je vroeger ook allemaal, het is alleen wat bereikbaarder geworden. Voor echt goede effecten blijft het trouwens voorzichtig experimenteren met de parameters, zoniet krijg je een onscherpe foto met een Pepsodent smile op een gezicht dat donkerder is dan dat van Naomi Campbell.


Het MakeOver gereedschap toegepast

 

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelNetwerkadapter met de omvang van een gewone stekker
Volgend artikelSmartphone met uitschuifbaar toetsenbord
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.