Duidelijk verstaanbaar

1
80

Tijdens het beluisteren van muziek krijg je de keuze tussen 4 equalizer-instellingen (Jazz, Rock, Pop of Klassiek), maar hun invloed is eerder beperkt. Trouwens, vreemd genoeg kan je diezelfde equalizer niet activeren bij het beluisteren van de opnames die je zelf maakt.
De kwaliteit van de muziek is uitstekend, tenminste toch met de meegeleverde oortjes. De weergave van muziek langs het ingebouwde luidsprekertje is uiteraard abominabel.
Tot slot kan je de VoiceTracer 7890 ook gebruiken als klokje annex wekker. Je kunt je dus laten wekken met een zelf opgenomen "uit je bed, luiwammes" of voor de meer poëtische zielen onder de lezers, met de opname van een zingende leeuwerik of zo.


Philips VoiceTracer 7890 voorkant

Conclusie
De VoiceTracer 7890 is een uitstekende, kwalitatief hoogstaande dictafoon annex apparaat om digitale stereo-geluidsopnames mee te maken. De informatie op het schermpje is ondermaats, wat bij bepaalde functies, zoals bij het wissen, tot rampzalige gevolgen kan leiden. Maak er ook een gewoonte van om altijd reservebatterijen mee te nemen, want het toestel heeft een grote energiehonger. De extraatjes stellen niet veel voor en maken het toestel onnodig duurder. 199 euro is tenslotte een fikse prijs voor een 512 MB geheugenstaafje met een microfoon, want dat is tenslotte wat de VoiceTracer 7890 in feite is.
Adviesprijs
199 euro
1
2
3
4
5
Vorig artikelBeschermingssoftware analyseert gedrag
Volgend artikelOpvallende hub voor het aansluiten van randapparatuur
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Puntje van kritiek op de kritiek:
    De spraakopnames worden wel degelijk gemarkeerd door opgave van tijd en opnamedatum (time stamp). Deze informatie komt voorbij als je bij een spraakopnamepositie (stop-stand) een aantal malen kort drukt op de stop/menu knop. Dus hier heeft dit apparaat geen nadeel t.o.v. andere. Overigens m.i. een correcte review: uitstekende opnamekwaliteit, geen mp3 titels is bizar. 
    Vermeld mag nog worden dat de line-in uitstekende opnamemogelijkheid biedt, ondanks copieerbeveiliging. Gewoon afspelen op de pc en als spraakbestand in hoogste kwaliteit opnemen via line-in. Daarna is dit bestand te verplaatsen naar de Muziekafdeling.
    Je kunt zelfs ook gewoon bestanden opslaan en meenemen naar een ander pc, net zoals met een usb-stick (met beperkte omvang).

Reacties zijn gesloten.