Duidelijk verstaanbaar

1
80

Bij aankoop van de VoiceTracer 7890 kan je dus best ineens enkele sets oplaadbare batterijen bijkopen. Vergeet ook geen laadtoestel voor deze batterijen want ze worden niet opgeladen in de VoiceTracer wanneer die via USB aan je pc hangt. Heel wat MP3-spelertjes zijn op dit gebied toch veel handiger.
Een ander heikel punt is de naamgeving van de bestanden. De VoiceTracer noemt ze stomweg 01, 02 enzoverder. Alleen de totale duur van de opname staat vermeld, maar bijvoorbeeld geen datum of tijdstip van opname. Nu zou je daar wel zelf een lijstje van kunnen bijhouden, maar het ergste moet nog komen: de VoiceTracer hernummert de opnames als je er eentje wist!


Alleen de M verraad dat het een MP3-liedje is. Maar welk ?

Een voorbeeld: stel dat je vier opnames heb gemaakt, die heten dan 01, 02, 03 en 04. Nu wil je 02 en 03 wissen. Je wist dus eerst 02, dan 03. Ramp o ramp, want tegelijk met het wissen van 02 heeft VoiceTracer de opnames immers hernummerd, en de oorspronkelijke 04 is door het wissen van 02, een plaatsje naar voor geschoven en nu opname 03 geworden. Je hebt van de oorspronkelijke lijst dus eigenlijk opnames 02 en 04 gewist!

Extra’s
Om met een positievere noot af te sluiten: de VoiceTracer 7890 heeft nog enkele extraatjes aan boord. Zo heeft hij ook een ingebouwde FM radio, met auto-scan of manuele scan van de radiozenders en 20 preselecties. De kwaliteit is redelijk maar we stellen bij minder krachtige zenders toch heel wat ruis vast.


Ingebouwde FM Radio

De VoiceTracer 7890 is zelfs te gebruiken als MP3-speler, hij kan overweg met MP3 en WMA muziekbestanden, maar niet met beveiligde WMA + DRM bestanden. De muziekbestanden kopieer je simpelweg met Windows Verkenner van je pc naar de map M (van Muziek) op de VoiceTracer. Het grootste nadeel is hier dat de muziekbestanden, net als de opgenomen gesprekken, alleen een nummer meekrijgen. Je hebt dus geen flauw idee wat je gaat te horen krijgen wanneer je "05" afspeelt. Van MP3-tags hebben ze bij Philips blijkbaar nog nooit gehoord, want ook tijdens het afspelen verschijnt er niets op het schermpje.

1
2
3
4
5
Vorig artikelBeschermingssoftware analyseert gedrag
Volgend artikelOpvallende hub voor het aansluiten van randapparatuur
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Puntje van kritiek op de kritiek:
    De spraakopnames worden wel degelijk gemarkeerd door opgave van tijd en opnamedatum (time stamp). Deze informatie komt voorbij als je bij een spraakopnamepositie (stop-stand) een aantal malen kort drukt op de stop/menu knop. Dus hier heeft dit apparaat geen nadeel t.o.v. andere. Overigens m.i. een correcte review: uitstekende opnamekwaliteit, geen mp3 titels is bizar. 
    Vermeld mag nog worden dat de line-in uitstekende opnamemogelijkheid biedt, ondanks copieerbeveiliging. Gewoon afspelen op de pc en als spraakbestand in hoogste kwaliteit opnemen via line-in. Daarna is dit bestand te verplaatsen naar de Muziekafdeling.
    Je kunt zelfs ook gewoon bestanden opslaan en meenemen naar een ander pc, net zoals met een usb-stick (met beperkte omvang).

Reacties zijn gesloten.