Meer functies dan iPod nano voor minder geld

0
24


Synchronisatie van muziek met de Zen V Plus onder Windows Vista

Synchronisatie
Die USB 2.0 kabel dient ook om de Zen V Plus te synchroniseren met de pc (Mac wordt niet ondersteund). Dit kan met Creative’s eigen software of via Windows Media Player 10 of hoger. Wij testten een en ander uit met Windows Media Player 11 op Windows Vista en dat leverde geen problemen op. Ook albumafbeeldingen worden dan gesynchroniseerd en getoond op het schermpje van de Zen V Plus.
De eigen software van Creative werkt overigens vooralsnog niet helemaal correct onder Windows Vista. De Zen V Plus ondersteunt Microsoft’s PlayForSure systeem van digitale rechten (DRM) en is dus compatibel met muziekwinkels zoals die van Skynet die hetzelfde rechtensysteem gebruiken.

Prestaties
Deze multimediaspeler ondersteunt muziekbestanden in de formaten mp3, wma en Audible. De afspeelkwaliteit van de Zen V Plus is vergelijkbaar met die van de iPod nano. De basweergave van de meegeleverde oortjes mocht beter, maar je kunt natuurlijk altijd opteren om betere oortjes te kopen. Het spelertje maakt wel veel lawaai en staat wat ons betreft standaard zelfs veel te hard ingesteld. Gelukkig is het net zoals bij de iPod mogelijk om een maximaal geluidsniveau in te stellen in het instellingenmenu. Ouders kunnen dat desgewenst ook beschermen via een viercijferige pincode.

Conclusie
Voor enkele tientallen euro minder koop je met de Creative Zen V Plus een heel capabel, compact en licht multimediaspelertje met meer mogelijkheden dan de Apple iPod nano. De iPod is wel nog altijd stukken gebruiksvriendelijker, dus wie dat heel belangrijk vindt heeft nog altijd geen echt alternatief.
Adviesprijs
De Zen V Plus 1 GB kost ca. 108 euro; de 2 GB versie kost ca. 131 euro; voor 4 GB betaal je ca. 178 euro.
Systeemvereisten
Minimaal Pentium III 1 GHz of AMD Duron 1 GHz; Windows XP (SP1+), 256 MB RAM, 170 MB vrije ruimte op harde schijf, USB 1.1 of hoger.
1
2
3
Vorig artikelPoplulaire maffiaserie op PlayStation 2
Volgend artikelNieuwe LCD-panelen laten mobieltjes nog meer afslanken
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.