Condition One (C1) videospeler voor iPhone en iPad

Kijker kiest eigen camerastandpunt dankzij nieuwe videospeler

0
Een nieuwe videospeler voor de iPhone en iPad maakt het mogelijk het camerastandpunt te wijzigen waardoor het bekijken van video’s een intensere ervaring wordt omdat je het gevoel krijgt in het beeld te stappen.

Condition One is een Amerikaanse startup die werd opgezet door Dennis Danfung, een fotograaf en regisseur. Hij coverde onder meer de oorlogen in Irak en Afghanistan. Omdat hij vond dat zijn foto’s en documentaires de ervaring van de oorlog onvoldoende konden overbrengen, besloot hij een nieuwe videospeler te creëren die de toeschouwer een intensere kijkervaring zou bezorgen door hem een actieve deelnemer te maken.

Condition One (C1)
Condition One (C1)

De Condition One (C1) videospeler voor de iPad en iPhone laat je toe alternatieve camerastandpunten in te nemen bij het bekijken van een video. Door gebruik te maken van de bewegingssensoren van de iOS toestellen kan je het gezichtsveld manipuleren door de iPad of iPhone te kantelen en te draaien (vanaf iPad 2). Op die manier creëert de videospeler volgens de makers de illusie van een venster waardoor je in een andere wereld kijkt alsof je er daadwerkelijk aanwezig bent.

De C1 videospeler kan op zichzelf gebruikt worden, maar kan ook geïntegreerd worden in bestaande applicaties. De technologie vereist geen speciale hardware en werkt met bestaande videoproductieprogramma’s. De C1 videospeler is beschikbaar in de iTunes App Store. De download bevat ook een reeks voorbeeldvideo’s.
http://vimeo.com/43866507

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.