Schok- en weerbestendige camera’s waaronder een model dat bovendien waterbestendig is

2
77

Witbalans
De instelmogelijkheden van de witbalans zijn bij beide camera’s exact dezelfde. Je kiest uit zon, bewolking of licht van gloeilampen. Voor TL-verlichting zijn er, naargelang de kleurtemperatuur van de buizen, drie presets en ten slotte is er natuurlijk nog de automatische witbalans. Je eigen presets aanmaken voor een specifieke lichtsituatie kan niet en de camera’s hebben daarenboven geen flitslicht preset.

Olympusmju810dagauto.jpg
Olympus µ 810: dag dag –  dag auto

Olympusmju810flitsflits.jpg
Olympus µ810: flits flits

Olympusmju810kunstauto.jpg
Olympus µ 810: kunst kunst – kunst auto

Olympusmju810TLauto.jpg
Olympus µ 810: TL TL – TL auto

Olympusmju720dagauto.jpg
Olympus µ 720 SW: dag dag –  dag auto

Olympusmju720flitsflits.jpg
Olympus µ 720 SW: flits flits

Olympusmju720kunstauto.jpg
Olympus µ 720 SW: kunst kunst – kunst auto

Olympusmju20TLauto.jpg
Olympus µ 720 SW: TL TL – TL auto

De resultaten van de witbalanstest zijn voor beide camera’s in grote trekken gelijklopend. Beelden bij zon- of flitslicht worden correct weergegeven en zijn dus kleurneutraal. Als je bij gloeilicht de preset gebruikt resulteert dit in te koele, wat blauwachtige tinten. De automatische witbalans bij deze verlichting produceert wat warme kleuren zonder dat het echter gaat storen. De automatische witbalans werkt goed bij TL-verlichting. Als je bij TL-licht de presets gebruikt krijg je bij de Olympus µ 810 vrij neutrale, iets warme beelden. De witbalans van Olympus µ 720 SW wijkt hier wat meer af: je ziet duidelijk een rozige tint.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelHulp in de strijd tegen AIDS in Afrika
Volgend artikelPicasso zonder muis

2 REACTIES

  1. Ikzelf heb de µ720 al enkele maanden en ben er héél tevreden over. Doordat er een functie opstaat die het beeld stabiliseert bij het fotograferen, is dit ideaal bij bijvoorbeeld wandelen of vanuit een licht bewegend voertuig. Serieopnames zijn ook mogelijk, werkt heel goed bij sportopnames. Zeker aan te raden, koop wel natuurlijk wat geheugen bij (1MB bijvoorbeeld). Groetjes,

  2. Weet iemand of de geconstateerde mindere punten al verbeterd zijn bij de Olympus mju 750?
    Ik ben op zoek naar de meest optimale camera om mee te kunnen nemen tijdens bergwandelen en hardlopen. Dus weers- en schokbestendig, minimaal 4-5x optische zoom, beeldstabilisatie, accu, serieopname (bij sportopnames), klein en licht. En natuurlijk is de kwaliteit van de opname belangrijk. Ik kwam bij de 750 uit maar toen las ik deze review over de 720 en begin ik te twijfelen.

Reacties zijn gesloten.