Schok- en weerbestendige camera’s waaronder een model dat bovendien waterbestendig is

2
77

Een groot deel van de rug van de toestellen wordt ingenomen door een 2,5-inch (6,4 cm) LCD-scherm. Het scherm van de Olympus µ 810 heeft met 230.000 beeldpunten de hoogste resolutie. De monitor van de µ720 SW telt 115.000 pixels. De kwaliteit van de schermpjes is dan ook goed tot uitstekend, het beeld is scherp en heeft een goede kleurweergave.

Olympusmju720achter.jpg
De achterzijde van de µ 720 SW

De monitor laat je toe mooie composities te maken en zorgt ervoor dat eerder gemaakte foto’s bij weergave goed tot hun recht komen. Olympus blijkt net als heel wat andere camerafabrikanten niet langer optische zoekers in de toestellen in te bouwen. Dit blijkt bij heel wat opnamesituaties een belangrijk gebrek.

Olympusmju810achter.jpg
En de achterzijde van de µ 810

Bediening
Hoewel de knoppenlayout van de camera’s wat verschilt, lijken de bediening en de mogelijkheden van beide apparaten sterk op elkaar. Bij de Olympus µ 810 zie je op de rug, rechts boven de shuttleknop, een kleine commandoknop. Hier kan je kiezen voor "Program"- belichting, scèneprogramma’s of videoregistratie. Je kan er ook de weergave-modus of de "shooting guide" selecteren. De gids is een van de functies die de Olympus µ 720 SW niet bezit: het is een vrij uitgebreid on-screen helpmenu. De bediening, maar ook bepaalde lichtomstandigheden worden wat nader uitgelegd. Zonder naar de papieren handleiding te grijpen kan je, als er een probleem opduikt, toch weer snel aan de slag.
Je kan de toestellen niet volledig manueel bedienen. Je hebt nog de meeste instelmogelijkheden ter beschikking als je de "Program"-functie kiest. Na het indrukken van de functieknop zie je op het scherm een L-vormige menustructuur verschijnen. Je kan nu de witbalans of de ISO waarde aanpassen. Je selecteert hier ook de lichtmeetmethode: ESP of spotmeting. Het is mogelijk te kiezen tussen enkelbeeld of continue opnamen.

Olympusmju810help.jpg
Het helpmenu van de µ 810

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelHulp in de strijd tegen AIDS in Afrika
Volgend artikelPicasso zonder muis

2 REACTIES

  1. Ikzelf heb de µ720 al enkele maanden en ben er héél tevreden over. Doordat er een functie opstaat die het beeld stabiliseert bij het fotograferen, is dit ideaal bij bijvoorbeeld wandelen of vanuit een licht bewegend voertuig. Serieopnames zijn ook mogelijk, werkt heel goed bij sportopnames. Zeker aan te raden, koop wel natuurlijk wat geheugen bij (1MB bijvoorbeeld). Groetjes,

  2. Weet iemand of de geconstateerde mindere punten al verbeterd zijn bij de Olympus mju 750?
    Ik ben op zoek naar de meest optimale camera om mee te kunnen nemen tijdens bergwandelen en hardlopen. Dus weers- en schokbestendig, minimaal 4-5x optische zoom, beeldstabilisatie, accu, serieopname (bij sportopnames), klein en licht. En natuurlijk is de kwaliteit van de opname belangrijk. Ik kwam bij de 750 uit maar toen las ik deze review over de 720 en begin ik te twijfelen.

Reacties zijn gesloten.