Schok- en weerbestendige camera’s waaronder een model dat bovendien waterbestendig is

2
77

Beide camera’s zijn ruim voorzien van scène-modi. Met de shuttleknop blader je door de meer dan twintig belichtingsprogramma’s. Telkens zie je in een paar regels uitgelegd voor welke situatie het betreffende programma gebruikt kan worden. Je kiest tussen portret, landschap, nachtportret, museum, vuurwerk, "achter glas", document, enz. Bij de Olympus µ 720 SW kan je bovendien een tweetal onderwatermodi selecteren.

Olympusmju720menu.jpg
Menu van de µ 720 SW

Op de website van Olympus en in brochures wordt sterk de nadruk gelegd op de BrightCapture-technologie. Volgens de fabrikant kan je hiermee nu ook in het donker heel eenvoudig het kader van een opname bepalen. Voor een heldere beeldweergave op de LCD zou nog maar 1/5 van het licht vereist zijn in vergelijking tot conventionele camera’s. Dit betekent naar verluidt dat details die anders verloren zouden gaan nu beter worden weergegeven. De BrightCapture-technologie moet ook zorgen voor betere opnamen onder slechte lichtomstandigheden en wordt dan ook gebruikt bij speciale scèneprogramma’s zoals ‘Indoor’ en ‘Available Light Portrait’. Dit alles zou resulteren in een betere belichting, een kleinere kans op beeldvervorming. Bij ‘Available Light Portrait’ kan er bovendien vaker zonder flitser worden gefotografeerd als men de donkere setting wil benadrukken. In de praktijk en vergeleken met andere merken merk je niet zo veel van deze door de fabrikant geprezen technologie.
Wat zeker wél werkt, is de beeldstabilisatie. Deze functie detecteert camerabewegingen en compenseert deze in de mate van het mogelijke. De bewegingsonscherpte zal er door gereduceerd worden. Het is bovendien mogelijk nog scherpe foto’s te maken bij langere sluitertijden. Bewegingsonscherpte is erg moeilijk objectief te testen, maar zoals je ziet aan de testbeelden leveren de camera’s bij gebruik van de stabilisatie duidelijk scherpere beelden af.

Olympusmju810antishake.jpg
Testbeelden zonder en met antischakesysteem met de µ 810

Olympusmju20antishake.jpg
Testbeelden zonder en met antischakesysteem met de µ 720  SW

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelHulp in de strijd tegen AIDS in Afrika
Volgend artikelPicasso zonder muis

2 REACTIES

  1. Ikzelf heb de µ720 al enkele maanden en ben er héél tevreden over. Doordat er een functie opstaat die het beeld stabiliseert bij het fotograferen, is dit ideaal bij bijvoorbeeld wandelen of vanuit een licht bewegend voertuig. Serieopnames zijn ook mogelijk, werkt heel goed bij sportopnames. Zeker aan te raden, koop wel natuurlijk wat geheugen bij (1MB bijvoorbeeld). Groetjes,

  2. Weet iemand of de geconstateerde mindere punten al verbeterd zijn bij de Olympus mju 750?
    Ik ben op zoek naar de meest optimale camera om mee te kunnen nemen tijdens bergwandelen en hardlopen. Dus weers- en schokbestendig, minimaal 4-5x optische zoom, beeldstabilisatie, accu, serieopname (bij sportopnames), klein en licht. En natuurlijk is de kwaliteit van de opname belangrijk. Ik kwam bij de 750 uit maar toen las ik deze review over de 720 en begin ik te twijfelen.

Reacties zijn gesloten.