Gewelddadige Gangster Game

1
52

Multiplayer
Saintsbadge.jpgWaar Saints Row een compleet andere weg inslaat dan GTA III is de mogelijkheid om met meerdere mensen te spelen. Saints Row biedt een ruim scala aan online mogelijkheden via Xbox Live of System Link (twee Xboxen aan elkaar). Het is mogelijk om met maximaal twaalf anderen te spelen. Multiplayer komt in vier smaken: zo is er Gangsta Brawl, een standaard deathmatch waarbij ieder voor zichzelf speelt en er is het spel Big Ass Chains, waarbij je juwelen van anderen moet afnemen en naar je eigen crib moet brengen. Verder is er de speloptie Protect tha Pimp, waarbij je met een team een pooier moet beschermen of juist moet vermoorden en is er ook nog Blinged out Ride, een soort van autoracen en als eerste de finish halen. Verder kun je ook nog co-op een missie spelen. Omdat het in Saints Row allemaal om bendes draait, kun je zelfs je eigen bende creëren en daar online de straten mee onveilig maken.

Sainstgeenvoorrang.jpg
Dat komt ervan als je geen voorrang geeft

Conclusie
Saints Row is niet origineel, maar wel heel leuk. Doordat het een open en dynamische wereld betreft, ben je helemaal vrij om te bepalen hoe en met welke middelen je het spel wil spelen. De verhaallijn en de missies zijn goed uitgewerkt, geluid en graphics zijn kraakhelder en de besturing eenvoudig. Een echte aanrader voor liefhebbers van het Grand Theft Auto genre, maar door al het geweld een regelrechte afrader voor de pacifisten onder ons.

Officiële sites van het spel: www.saintsrow.com
Ontwikkelaar: Volition Inc, www.volition-inc.com
Uitgever: THQ, www.thq.com

Adviesprijs
60 euro
1
2
3
4
5
Vorig artikelComponeer je eigen wereldhits
Volgend artikelUitbreiding navigatieproductlijn

1 REACTIE

  1. \”….Saints Row is niet origineel, maar wel heel leuk…..maar door al het geweld een regelrechte afrader voor de pacifisten onder ons….\”

    Waar zou het toenemend geweld in de samenleving toch door worden veroorzaakt?
    Neuh…, vast niet door dit soort spellen…

    Ik vind het verontrustend dat het spelen van geweldsgames kennelijk als heel normaal wordt gezien. Volgens mij stompt men af, maar misschien hen ik wel te veel levenservaring (ik ben 47) om hierover te kunnen oordelen.

Reacties zijn gesloten.