Gewelddadige Gangster Game

1
52

Keuzes
Saints Row is een open spel, waarbij je zelf kan bepalen hoe je een doel, activiteit of missie laat slagen. Omdat je net zoals in GTA III alle auto’s die je ziet, kan kapen, is het bijvoorbeeld verstandig om een grote vrachtwagen te kiezen bij een ramkraak en een snelle sportwagen bij een straatrace. Het is zelfs mogelijk om een politieagent uit zijn auto te lokken, een blokje te gaan lopen en vervolgens weer uit te komen bij de politieauto, en hier vrolijk mee weg te rijden.

SainstMakemydayCop.jpg
Make my day, copper!

Ook de wapens die je gebruikt tijdens een missie, kunnen bepalen of het een makkie wordt of een drama. Wapens koop je met geld, en geld laten voetgangers en vooral andere bendeleden vallen wanneer ze het loodje leggen. Een hoopje ca$h en een bezoek aan de lokale wapenwinkel genaamd Friendly Fire zijn noodzakelijke ingrediënten voor een succesvolle afronding van een missie. Net zoals in GTA kun je jezelf wapenen met lo-tech spullen als een mes of een honkbalknuppel, maar ook met hi-tech spullen als granaten, automatische machinegeweren en raketwerpers.

Sainst_Mooiroodiswellelijk.jpg
Mooi rood is wel lelijk

In Saints Row wordt veel gevloekt, wordt schunnig taalgebruik niet vermeden, vliegen de drugsnaalden je om de oren en ben je (daardoor) genoodzaakt om veel agressie te gebruiken. Het bloed vloeit rijkelijk en dat maakt Saints Row dan ook niet geschikt voor personen onder de 18 jaar.

1
2
3
4
5
Vorig artikelComponeer je eigen wereldhits
Volgend artikelUitbreiding navigatieproductlijn

1 REACTIE

  1. \”….Saints Row is niet origineel, maar wel heel leuk…..maar door al het geweld een regelrechte afrader voor de pacifisten onder ons….\”

    Waar zou het toenemend geweld in de samenleving toch door worden veroorzaakt?
    Neuh…, vast niet door dit soort spellen…

    Ik vind het verontrustend dat het spelen van geweldsgames kennelijk als heel normaal wordt gezien. Volgens mij stompt men af, maar misschien hen ik wel te veel levenservaring (ik ben 47) om hierover te kunnen oordelen.

Reacties zijn gesloten.