Kleine flashgeheugen mediaspeler

7
55

Luistertest
Tijdens het afspelen van muziek kan je op het scherm de gebruikelijke info lezen: naam van het liedje, van de artiest en van het album. Is een naam van het liedje te lang voor de breedte van het display, dan scrollt de naam over het scherm. De naam van de artiest en van het album worden evenwel gewoon afgekapt.
De muziek klinkt goed, het maximum volume is begrensd, maar zeker toereikend. De equalizer is sober gehouden: je hebt alleen keuze uit Normaal, Pop, Rock, Jazz en Klassiek. Los daarvan kan je nog de 3D geluidseffecten TruBass, WOW en SRS inschakelen. Het is wel een beetje vervelend dat je visueel geen enkel idee krijgt wat die instellingen nu precies doen, het verschil tussen Pop, Rock of Jazz moet je maar zelf op het gehoor beoordelen. Zelf iets instellen is er al evenmin bij.
Wanneer je de tekst van het liedje als een LRC bestand mee op de speler zet, wordt die tekst je getoond tijdens het afspelen.
De meegeleverde oortjes zijn meer dan bevredigend, maar zoals steeds: met een echte koptelefoon klinkt de muziek toch nog heel wat beter. Tijdens de luistertest hield de batterij het 11u 20′ uit. Het herladen langs de USB aansluiting vergde 2u 10′.


Foto op ware grootte 128 x 96 pixels

Fotoperikelen
Zo eenvoudig het is om muziekbestanden op de Vibe 360 te zetten, zo omslachtig is het om er foto’s op te zetten. Eerst moet je op elke foto (of foto’s, het kan gelukkig ook met een groep foto’s ineens) die je wilt kopiëren rechtsklikken. In het snelmenu dat verschijnt kies je dan voor Magic Picture. Nu wordt er van de geselecteerde foto een kopie gemaakt met een resolutie van 128 x 96 pixels. Deze kopie draagt dan de oorspronkelijke naam van de foto maar er wordt "Magic Picture" aan toegevoegd. Nu moet je al die Magic Picture foto’s op hun beurt selecteren, en die dan in de map Photo van de Vibe 360 kopiëren.
Je kunt dan je foto’s als een diashow bewonderen op je MP3-speler. Het goede nieuws is dat er geen verschil te merken is tussen haarscherpe en compleet onscherpe, bewogen foto’s: op 128 x 96 pixels lijken ze allemaal even scherp. Of onscherp natuurlijk.
Het scherm van de Vibe 360 is hoger dan breed, terwijl de meeste foto’s juist in Landscape staan. Je kunt echter je foto’s 90° draaien. Waarom Magic Picture dan eerst je oorspronkelijke foto verkleint tot 128 x 96 pixels, om ze daarna weer te geven op scherm van 160 x 128 pixels zal wel Chinese logica zijn (de Vibe 360 is "Made in China"). Tijdens een diashow kun je geen muziek laten spelen. De kijkhoek van het scherm is vrij beperkt.


Een omslachtige manier om foto’s over te zetten

1
2
3
4
5
Vorig artikelOpvolger voor de populaire EOS 350D
Volgend artikelDe ultieme gamerkaarten, voor zolang het duurt
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. Kan niets meer erop zetten, als ik heb aan doe dan vraagt ie steed om musicmedia verversen .en als ik kijk hoeveel mb ik heb verbruikt dan staat er dat ik helemaal geen mb meer heb.en hij loopt heel vaak vast.ik vind het maar een stom ding,geldverspiling.

  2. Ik heb nu wel een heel groot probleem kan niets meer verwijderen en er op zetten!?!? Ik kan hem zelfs niet meer FORMATEREN!!

  3. Het beeld is bij mij perfect ook al zet je de kwaliteit op zn laagst;)

    Ik heb alleen nog een probleempje met het geluid,, dat krijg ik er nog niet bij,, ik zal je informeren als ik dat ook voor mekaar heb:p

  4. Bedankt, Denis ik ga dat een volgende keer zeker eens uitproberen. Maar ik blijf het stom vinden dat ze er zelf een programma bijleveren dat maar half werkt. Hoe is overigens het resultaat met QuickTime Pro? Zijn bvb. onderschriften nog leesbaar?

  5. Je bent QuickTime pro nodig zodat je filmpes kunt exporteren(converteren).Exporteer (converteer) het dan als een QuickTime film met de volgende instellingen –>

    Compression: Motion jpeg A
    Depth: Color
    Quality: Medium
    Frame Rate: 8
    Field Count: 1
    With 320 Height 240

    De filmpjes gaan zo sloom omdat de Frame Rate te hoog staat bij dat andere programma.

    Het bestand is zo groot vanwege de kwaliteit die op z\’n hoogst staat ( en natuurlijk het soort bestand zoals, mpeg, avi enz.) en dat is totaal niet nodig je merkt geen verschil als je de kwaliteit lager zet zodat het bestand maar ca. 60 MB word.

    Er zijn mensen die beweren dat je filmpjes met andere programma\’s fatsoenlijk kunt converteren voor de Vibe 360 maar ik heb het met QuickTime Pro gedaan!! :p

    Ik ben er lang mee bezig geweest om er filmpjes op te krijgen en dit was mijn redding!!

    Hopenlijk hebben jullie hier iets aan, groetjes Dennis.

Reacties zijn gesloten.