Samsung Portable T3 SSD

Externe ssd met snelle usb 3.1

0
Samsung lanceert de opvolger van de eerder door ons geteste draagbare T1 SSD. De Portable T3 SSD biedt een opslagcapaciteit van 2 TB en snelle gegevensoverdracht dankzij de usb 3.1 Type C poort met omkeerbare stekker.

In het persbericht over de nieuwe Samsung Portable T3 SSD schrijft Roderick Niehorster, productmanager storage van Samsung Nederland, dat zijn bedrijf “op basis van de reacties en behoeften van onze klanten een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd” heeft in de T3. Dat mag ook wel, want onze review van de voorganger Portable SSD T1 (er is géén T2) was niet al te positief.

De maximale capaciteit van de Portable T3 SSD werd verdubbeld tot 2 TB, terwijl het compacte visitekaartachtige formaat en lage gewicht van 51 gram (voor de 2 TB versie) behouden bleven. Je kunt dit externe ssd’tje verder kopen in capaciteiten van 250 GB, 512 GB en 1TB.

Deze compacte externe ssd heeft een usb 3.1 Type C-poort met een theoretische maximale overdrachtsnelheid van 5 Gbit/s. In de praktijk bereikt de T3 volgens Samsung lees- en schrijfsnelheden tot 450 MB/s, op voorwaarde dat zowel usb 3.1 als uasp (USB Attached SCSI) worden gebruikt. Je kunt ze ook aansluiten op een oudere usb 2.0- of 3.0-poort, maar dan werkt ze uiteraard heel wat trager.

De nieuwe behuizing is niet van plastic, maar van metaal en beter bestand tegen schokken en stoten dan zijn voorganger. Zo kan de T3 volgens Samsung een val van maximaal twee meter doorstaan. De geïntegreerde Thermal Guard-sensor voorkomt oververhitting bij extreme temperaturen.

Gegevens op de schijf kunnen in hardware beveiligd worden met aes 256-bits encryptie, zonder dat dit de prestaties beïnvloedt. De benodigde wachtwoordsoftware is standaard op het schijfje meegeleverd. Je kunt de schijf ook beheren met een speciale Android-app.

Samsung Portable T3 SSD
Samsung Portable T3 SSD

De Samsung Portable SSD T3 kost €159,95 voor de 250 GB-versie (50 euro minder dan voor dezelfde capaciteit van de T1 bij de introductie), €249,95 voor de 500 GB uitvoering, €489,95 voor de 1 TB capaciteit en (schrik niet!) €969,95 voor de 2 TB variant.

De T3  ligt in maart bij ons in de winkels, al kun je de 1 TB versie nu al her en der online kopen. De Portable SSD T1 wordt momenteel uitverkocht voor prijzen die echter nauwelijks onder die van de T3 liggen. Wij raden je dit af.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.