Kleine flashgeheugen mediaspeler

7
55

Videoclips
Op de Vibe 360 kan je ook videoclips bekijken. Je moet die wel op voorhand converteren met het bijgeleverde programma Magic Movie Video Toolbox, in feite een aangepaste versie van Ulead Video Toolbox. Die zet dan je videootje om tot een AVI-bestand van 320 x 240 pixels bij 12 frames/sec, overigens een vreemde instelling voor weergave op een scherm van 160 x 128 pixels.
En ja, het werkt! Toch moet er ergens iets mis zijn met Magic Movie Video Toolbox, want het genereert in al onze testen een outputfile van 170 MB per minuut, wat abnormaal groot is. Op die manier gaan er nog geen 6 minuten clips op dit spelertje van 1 GB. Het beeld schokt enorm en geeft eerder de indruk aan 1 frame/sec dan aan 12 frames/sec te lopen. Over de kwaliteit van het beeld gaan we niet verder uitweiden, die beverige, witte lijnen onderaan in beeld zullen waarschijnlijk ooit de onderschriften geweest zijn.


Met Magic Movie Video Toolbox coverteer je je videoclips

Berichten
"Berichten" is de vrij vreemde titel die de Packard Bell bedacht voor de mogelijkheid om tekst weer te geven. Natuurlijk kan je geen Microsoft Word document weergeven op het minischerm, wel gewone .TXT bestanden. Die worden in reverse video (wit op zwart) weergegeven in 7 lijnen van ongeveer 20 letters. De regels eindigen hier telkens bij het einde van een woord en niet, zoals bij vele andere MP3 spelers, midden in een woord wanneer de lijn vol is. De tekst wordt hierdoor veel vlotter leesbaar.

Opname
Je kunt de Vibe 360 ook gebruiken als voicerecorder, daarvoor zit er een microfoontje ingebouwd. Je bepaalt zelf de kwaliteit van de opname: Gewoon, Beter of Best. Dezelfde aansluiting waar je normaal het koptelefoontje inplugt, kan je ook gebruiken als Line In. Op die manier kan je opnames maken van eender welke analoge geluidsbron. Die opnames worden als WAV bestand opgeslagen.


Packard Bell Vibe 360

Conclusie
De Packard Bell Vibe 360 is een vlot te bedienen, eenvoudige MP3 speler. De kwaliteit is goed tot uitstekend, de aanschaf van een kwaliteitskoptelefoon is een goede investering. De mogelijkheid om foto’s en videoclips te bekijken is hooguit een gadget te noemen. Die fantasie betaal je er natuurlijk wel bij, en dat is spijtig want met een richtprijs van 149 euro (BTW inbegrepen) is dit niet direct een goedkoop spelertje met slechts 1GB geheugen.
Adviesprijs
149 euro (1 GB uitvoering)
1
2
3
4
5
Vorig artikelOpvolger voor de populaire EOS 350D
Volgend artikelDe ultieme gamerkaarten, voor zolang het duurt
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. Kan niets meer erop zetten, als ik heb aan doe dan vraagt ie steed om musicmedia verversen .en als ik kijk hoeveel mb ik heb verbruikt dan staat er dat ik helemaal geen mb meer heb.en hij loopt heel vaak vast.ik vind het maar een stom ding,geldverspiling.

  2. Ik heb nu wel een heel groot probleem kan niets meer verwijderen en er op zetten!?!? Ik kan hem zelfs niet meer FORMATEREN!!

  3. Het beeld is bij mij perfect ook al zet je de kwaliteit op zn laagst;)

    Ik heb alleen nog een probleempje met het geluid,, dat krijg ik er nog niet bij,, ik zal je informeren als ik dat ook voor mekaar heb:p

  4. Bedankt, Denis ik ga dat een volgende keer zeker eens uitproberen. Maar ik blijf het stom vinden dat ze er zelf een programma bijleveren dat maar half werkt. Hoe is overigens het resultaat met QuickTime Pro? Zijn bvb. onderschriften nog leesbaar?

  5. Je bent QuickTime pro nodig zodat je filmpes kunt exporteren(converteren).Exporteer (converteer) het dan als een QuickTime film met de volgende instellingen –>

    Compression: Motion jpeg A
    Depth: Color
    Quality: Medium
    Frame Rate: 8
    Field Count: 1
    With 320 Height 240

    De filmpjes gaan zo sloom omdat de Frame Rate te hoog staat bij dat andere programma.

    Het bestand is zo groot vanwege de kwaliteit die op z\’n hoogst staat ( en natuurlijk het soort bestand zoals, mpeg, avi enz.) en dat is totaal niet nodig je merkt geen verschil als je de kwaliteit lager zet zodat het bestand maar ca. 60 MB word.

    Er zijn mensen die beweren dat je filmpjes met andere programma\’s fatsoenlijk kunt converteren voor de Vibe 360 maar ik heb het met QuickTime Pro gedaan!! :p

    Ik ben er lang mee bezig geweest om er filmpjes op te krijgen en dit was mijn redding!!

    Hopenlijk hebben jullie hier iets aan, groetjes Dennis.

Reacties zijn gesloten.