Flashgeheugen MP3-speler in misleidende verpakking

1
161

Extra opties

FM radio
Deze Samsung heeft een ingebouwde FM radio met instelbare gevoeligheid en de mogelijkheid zenders op te slaan als preselecties. De oortjes dienen hier tegelijkertijd ook als antenne. De radio werkt fijn, maar we hadden af en toe last van gekraak. Dit blijkt afkomstig van de aansluitplug van de oortjes: wriemel je een beetje met de plug, dan krijg je een kraakconcert van jewelste, mogelijk een exemplarisch vuil of slecht contact. Bij het beluisteren van MP3’s heb je daar vreemd genoeg geen last van.


Samsung Media Studio

Dictafoon
Je kunt met deze speler ook gesprekken opnemen. Bij de meeste spelers zit daarvoor ergens een microfoon achter een klein gaatje verborgen. De Samsung YP-Z5FQB heeft dit gaatje niet, waar de microfoon dan wel verborgen zit blijft een raadsel. Hoe je de speler ook draait of keert, de stemopname is steeds hetzelfde: van een vrij goede kwaliteit.

Conclusie
Negeer compleet de fotofunctie van de Samsung YP-Z5FQB en je houdt een leuke MP3-speler over die het bijna 30 uur lang volhoudt. De bediening verloopt stroef, maar je leert er op de duur wel mee leven. De adviesprijs is voor de 2 GB versie 239,00 euro (de 4 GB versie kost 289 euro) en dat is wel erg hoog, te hoog eigenlijk voor de mogelijkheden van het toestel.

Naschrift
Tijdens de test zetten wij uiteraard een hele batterij audio- en beeldbestanden op een toestel. We spelen ook met de geboden instellingen om het effect ervan na te gaan. Uiteraard doen we geen destructieve testen. Na afloop worden alle testbestanden keurig verwijderd en alle instellingen worden teruggezet. Dat deden we dus ook met deze Samsung. Alleen weigerde die nadien opnieuw op te starten. Natuurlijk is het mogelijk dat we in al ons enthousiasme per vergissing een systeembestand verwijderden (in welk geval deze slecht beveiligd zijn). Mogelijk is het een exemplarisch defect. Hoe ook, het is geen geruststellend verschijnsel!

Adviesprijs
2GB versie: 239 euro;
4GB versie: 289 euro
1
2
3
4
Vorig artikel7.2 megapixel camera niet groter dan een kredietkaart
Volgend artikelAantal megapixels is steeds minder een issue
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. ik heb deze samsung al weer een tijdje, en ik moet zeggen dat hij mij beter bevalt dan de i-pod. Iedereen is gewoon verwend met druktoetsen… Alles wat anders is moet je aan wennen…

    Ik vindt het een super mp3 speler en verdiend een dikke 10. Het uiterlijk van de samsung straalt een hoop klasse uit… En om nou te zeggen dat de kleuren lelijk zijn… De i-pods hebben veel meer kleuren maar lijken allemaal kinderspeelgoed.

Reacties zijn gesloten.