Flashgeheugen MP3-speler in misleidende verpakking

1
161

Installatie
Op de cd-rom staat een volledige Nederlandstalige handleiding in PDF formaat en het programma "Samsung Media Studio". Echt nodig is dit programma niet, je kunt ook Windows Media Player gebruiken om bestanden naar je spelertje te kopiëren. Samsung Media Studio is evenwel veel gemakkelijker en handiger.

Bestandstypes en andere beperkingen
De volgende muziekbestanden zijn compatibel met de speler: MP3, WMA, Secure WMA en OGG. Voor foto’s is het aanbod wel beperkt: alleen JPEG bestanden worden aanvaard. Gelukkig kom je daar al vrij ver mee.


Installatie van de software

Gebruiksgemak
Wanneer je op de Power On knop drukt, verschijnt het woordje Samsung op een zwarte achtergrond. Het duurt 27 seconden, vooraleer eindelijk het hoofdmenu verschijnt. Op papier toont dat misschien niet veel, 27 seconden, maar dat is lang, erg lang – zo lang zelfs dat je je telkens afvraagt of het toestel blijft "hangen".


De twee concentrische vierkanten voor de bediening

Het Nederlandstalige menu zelf is erg eenvoudig van opbouw, dat is wel in orde, maar de navigatie is niet echt geslaagd. Je bestuurt het menu namelijk met het middelste vierkant, en hoewel het eruitziet als zo’n touchpad waar je op "streelt" zoals bijvoorbeeld bij een iPod, is het dat nou net niet. Het is een combinatie van twee tiptoetsen (Up, Down) én een druktoets (OK). Die druktoets is vrij hard, wat maakt dat je steevast ofwel de tiptoets Up ofwel de tiptoets Down mee hebt, zodat je in een verkeerd menu zit. Hetzelfde geldt voor het buitenste vierkant, dat is erg smal. Wil je daarop op Play drukken, dan raak je onvermijdelijk de tiptoets Down aan, en dus hoor je het verkeerde liedje. Waarschijnlijk zal dat wel wennen in gebruik, maar enthousiast zijn we niet over deze oplossing.

1
2
3
4
Vorig artikel7.2 megapixel camera niet groter dan een kredietkaart
Volgend artikelAantal megapixels is steeds minder een issue
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. ik heb deze samsung al weer een tijdje, en ik moet zeggen dat hij mij beter bevalt dan de i-pod. Iedereen is gewoon verwend met druktoetsen… Alles wat anders is moet je aan wennen…

    Ik vindt het een super mp3 speler en verdiend een dikke 10. Het uiterlijk van de samsung straalt een hoop klasse uit… En om nou te zeggen dat de kleuren lelijk zijn… De i-pods hebben veel meer kleuren maar lijken allemaal kinderspeelgoed.

Reacties zijn gesloten.