Flashgeheugen MP3-speler in misleidende verpakking

1
161

Luistertest
De meegeleverde oortjes zijn goed, maar met een echte hoofdtelefoon klinkt het geluid toch wel veel beter. De speler heeft een equalizer met in het totaal 10 vooraf ingestelde standen, waaronder 3D. Dit geeft een extra dimensie aan de muziek. De Street-modus levert een functie voor het automatisch beheren van het volumeniveau waarbij zachte geluiden in een rumoerige omgeving worden versterkt. Het maximum volume is aan de hoge kant en benadert de pijngrens.
Tijdens het afspelen toont de Samsung je op een kleurige achtergrond de gebruikelijke informatie: de naam van het album, het liedje, de artiest, het uur, een tijdsbalkje, de batterijstatus.
Een pluim voor de ingebouwde Lithium Polymeer batterij: die hield het in deze luistertest maar liefst 29u 30′ uit! Anderzijds betaal je deze lange autonomie wel met een laadtijd van bijna 4 uur.


Het kopiëren van bestanden naar de speler (hier met conversie)

Kijktest: foto’s
De Samsung YP-Z5FQB heeft een merkwaardig scherm: 128 x 160 pixels. Het is dus hoger dan breed, bij een printer zouden we van "portret" spreken. Nu zijn de meeste foto’s in "landscape" genomen, dus verwacht je dat je de foto’s kunt draaien. Niets daarvan, ze worden verkleind, bovendien trekt de Samsung er dan nog een volkomen overbodig kadertje rond. Nu is 128 x 160 pixels al erg weinig, van een gewone foto blijft er uiteindelijk zo’n 120 x 90 pixels over. Veel details ga je daar niet op zien. Je kunt wel in 4 stappen inzoomen op de foto, maar dat is toch maar een doekje voor het bloeden. Bovendien heeft het toestel een erg kleine kijkhoek en de kleuren zijn bedroevend.


Het vrij eenvoudige menu

1
2
3
4
Vorig artikel7.2 megapixel camera niet groter dan een kredietkaart
Volgend artikelAantal megapixels is steeds minder een issue
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. ik heb deze samsung al weer een tijdje, en ik moet zeggen dat hij mij beter bevalt dan de i-pod. Iedereen is gewoon verwend met druktoetsen… Alles wat anders is moet je aan wennen…

    Ik vindt het een super mp3 speler en verdiend een dikke 10. Het uiterlijk van de samsung straalt een hoop klasse uit… En om nou te zeggen dat de kleuren lelijk zijn… De i-pods hebben veel meer kleuren maar lijken allemaal kinderspeelgoed.

Reacties zijn gesloten.