Digitale tv: betere kwaliteit in ruil voor minder vrijheid

1
47

 

Dat kost 4,95 euro per maand, al zijn de eerste zes maanden wel gratis na aankoop van de Digicorder. Met FlexView kun je dan als extraatje live programma’s pauzeren.
Overigens biedt Telenet geen upgrade aan van Digibox naar Digicorder. Klanten die in oktober vorig jaar in een Digibox investeerden en nu willen overschakelen naar een Digicorder moeten de volle pot betalen. De Digibox kan dan wel in een tweede ruimte in huis worden gebruikt om ook daar digitale tv te kijken. Dat is immers nog een probleem bij digitale tv: in elke kamer waar u digitale tv wilt kijken, moet een extra set-top box met een extra smartcard worden geplaatst. Dat is overigens niet eens altijd technisch mogelijk. BelgacomTV bijvoorbeeld kan op dit ogenblik niet op meerdere plaatsen in huis worden ontvangen. Daarvoor biedt het verplicht te nemen ADSL Go internetabonnement immers onvoldoende capaciteit. Internetten tijdens het tv-kijken gaat bij BelgacomTV sinds december 2005 beter: er blijft nog 2 Mbit/s capaciteit over. Als de tv uit staat dan kan op 4 Mbit/s gesurfd worden.

Vrije keuze
belgacomtv_logo.jpgTen slotte is er ook nog een probleem met de vrije keuze voor de consument. Weliswaar bestaan er in België ondertussen vier verschillende aanbieders van digitale tv, maar die zijn niet in alle regio’s actief. Alleen TV Vlaanderen bestrijkt gans België. De andere drie zijn niet overal verkrijgbaar; de details daarover vind je op hun website. TV Vlaanderen is ook de enige waarvan de smartcard kan worden meegenomen naar camping of buitenland om ook daar digitale tv te kijken met hetzelfde abonnement. Wie BelgacomTV, IN-DI of Telenet Digitale TV in zijn buitenhuisje wil bekijken, moet een bijkomend abonnement nemen. Alleen bij BelgacomTV mag dat buitenhuisje in de Ardennen liggen, want noch IN-DI, noch Telenet zijn actief in Wallonië.

 

1
2
3
4
5
Vorig artikelSony introduceert zijn eerste digitale spiegelreflexcamera
Volgend artikelVolgende generatie lees- en schrijfapparaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.