Vier fotoinkjetprinters getest

2
40

Epson Stylus Photo R340

Snelheidsscore: 27/100
Kwaliteitsscore: 73/100

De R340 is de grote broer van de R245 en biedt dus een aantal extra’s waaronder een 2,4-inch beeldscherm. Net zoals de R245 heeft hij de Epson PhotoEnhance en MicroPiezo technologie geïntegreerd. Je zal nog minder snel van cartridge moeten wisselen en als het dan wel het geval is zal je maar één van de zes cartridges moeten vervangen wat een serieuze kostenbesparing is. Je kan hem aansluiten aan je pc maar dan moet je wel nog eerst even langs de winkel om een USB-kabel te kopen, want die wordt niet meegeleverd.
Zonder je pc is hij ook bruikbaar. Hij is compatibel met PictBridge, USB Direct Print, maar ook geheugenkaarten kan hij lezen en kan Bluetooth transmissies ontvangen van bijvoorbeeld je mobiele telefoon. De R340 staat bij je thuis voor een prijs van 199 euro en dan krijg je de Epson Creative Suite er gratis bij. Hiermee kan je foto’s bewerken met vele handige functies. Het is niet alleen mogelijk om A4 foto’s of andere formaten af te drukken, maar de printer kan ook cd’s of dvd’s bedrukken. Net zoals de R245 kan hij een maximum van 5760 x 1440 dpi afdrukken met druppeltjes die 3 picoliter groot zijn. Hij is dus iets onnauwkeuriger dan zijn kleine broer.

EpsonStylusPhotoR340.jpg
Epson Stylus Photo R340

Canon Pixma iP4200

Snelheidsscore: 60/100
Kwaliteitsscore: 66/100

duim3_klein

De Canon Pixma iP4200 is de eerste consumenten fotoprinter die inktdruppels spuit van maar 1 picoliter groot op een resolutie van 9600 x 2400 dpi. De ContrastPLUS technologie en de FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) printkop met vijf inktkleuren zorgen voor een groot contrast. Net zoals de R340 van EPSON kan hij niet alleen op gewone afmetingen afdrukken maar ook cd’s en dvd’s bedrukken. Hij kan ook direct afdrukken vanaf digitale fototoestellen die uitgerust zijn met PictBridge. Wat we wel missen bij deze fotoprinter is de geheugenkaartlezer; toch een beetje een gemiste kans van Canon.
Om je foto’s langer kleurvast te houden hebben ze bij Canon het nieuwe ChromaLife100 systeem voorzien. Daarmee zouden foto’s in een fotoalbum tot 100 jaar kleurvast blijven en als ze zijn blootgesteld aan lucht zouden ze 10 jaar kleurvast blijven. Zoveel tijd hebben we helaas niet om dit te testen en moeten Canon dan ook maar geloven op hun woord. Ook Canon levert geen USB-kabel mee wat bij de iP4200 nog harder doorweegt, omdat hij dan alleen via PictBridge kan printen waar je bij de andere nog de geheugenkaartlezer hebt of eventueel de Bluetooth mogelijkheid. De Pixma iP4200 heeft wel het laagste prijskaartje uit de test met een adviesprijs van 119 euro.

CanonPixmaiP4200.jpg
Canon Pixma iP4200

1
2
3
4
Vorig artikelHarde-schijf-dvd-recorders met multi-format recording
Volgend artikelHalve terabyte opslag voor netwerken

2 REACTIES

  1. Het zou nuttig zijn dat de testonderzoeken ook vermelden of alternatieve vullingen van inkt (vulstations) technisch verantwoord zijn bij een bepaald model. Hiermee bedoel ik naar werking toe, niet naar kwaliteit. Ik heb al 2 printers defekt(electronica) en vermeod dat het door inktvullingen komt.

  2. Ik bezit de Pixma iP5000. De kwaliteit van de afdrukken is subliem. Binnen het jaar evenwel heb ik een dichtgelopen spuitmondje van de zwarte inkten opgelopen. Nochtans print ik geregeld om aanslibben te vermijden en reinig ik ook handmatig de printkop. Mijn \”gevoel\” is dat de spuitmonden zo miniscuul klein zijn dat er gemakkelijk verstopping optreedt. In elk geval heb ik een nieuwe printkop moeten bestellen en dat is een dure aangelegenheid. Daar wacht ik nu reeds langer dan drie maand op. Canon zou er dringend iets aan moeten doen om de levering van materialen en toebehoren binnen een aanvaardbare termijn mogelijk te maken. Zoniet vrees ik dat hun klantenpotentieel drastisch zal afnemen., spijts de kwaliteit van hun assortiment.

Reacties zijn gesloten.