Multimediakrachtpatser

0
33

Hoewel deze machine wordt aangekondigd als een multimediakrachtpatser missen we verder de typische PackardBell_easynote_v7_3.jpgmultimediasneltoetsen van dergelijke notebooks. Bij deze EasyNote V is alleen een knop voorzien om te notebook op te zetten en om hem in een accubesparende ‘eco’-stand te zetten.
De opgegeven prijs is met inbegrip van een 2 jaar pick-up and return garantie. Deze notebook is bedoeld voor thuisgebruik en dus toch wel goedkoper dan de recent door ons geteste zakelijke notebooks; in dat artikel kun je meteen ook de door ons gebruikte notebooktestmethode bekijken.PackardBell_easynote_v7_5.jpg

Prestaties
In de Bapco Mobile Mark 2005 productiviteitstest houdt hij het 144 minuten uit met een prestatiescore van 157. De minimale autonomie door ons gemeten bedraagt 119 minuten (dvd afspelen) en maximum 158 minuten (leesfunctie). Dit is niet enorm veel in vergelijking met de recent geteste zakelijke notebooks, maar hij kost dan ook wel gemiddeld 1000 euro minder.
In de 3D Mark 2001, 2003 en 2005 grafische testen steekt deze Packard Bell de loef af van alle eerder geteste zakelijke notebooks. Hij scoort respectievelijk 10.539, 3.692 en 2.223 punten, en is dus ook geschikt om modernere 3D games op te spelen. Ook de grafische SpecViewPerf 8.01 OpenGL scores zijn meer dan behoorlijk.
PackardBell_easynote_v7_7.jpgAls we onze standaardwegingen toepassen dan haalt deze EasyNote V7800 een prestatiescore van 52/100 en een uitstekende prijsprestatiescore van 67/100. Dat maakt hem veel sneller dan de recent door ons geteste instapnotebooks van Aldi Medion en Fujitsu-Siemens, terwijl je bijna niet moet inleveren op prijsprestatie. Anders gezegd: deze notebook is wel dubbel zo duur als die instapnotebooks, maar voor dat geld krijg je ook veel meer waar voor je geld en is je notebook veel toekomstbestendiger. Ter verduidelijking: in onze prijsprestatiescore weegt de uitrusting mee voor 10 procent, de snelheid voor 60% en de prijs voor 30%. Onze ‘ideale prijs’ voor een multimedianotebook is 1.500 euro.

Conclusie
Als multimediakrachtpatser is de Packard Bell EasyNote V7800 zeker geslaagd voor het Diskidee examen. De nadelen zijn de kleinere autonomie van de batterij en de storende reflectie van het TFT scherm. Maar zijn goede uitrusting en scherpe prijs spreken dan weer in zijn voordeel.
Adviesprijs
1.499 euro
1
2
Vorig artikelEerste draagbare navigatietoestel van Pioneer
Volgend artikelFoto’s afdrukken en archiveren zonder tussenkomst van pc