Aldi Medion Akoya P4385 D (MD 8890) Multimedia Design PC preview

Overal een maatje meer voor nieuwe Aldi pc

38
Aldi Medion Akoya P4385 D (MD 8890)

Aldi Medion Akoya P4385 D (MD 8890) (© ; licentie: )

Vanaf woensdag 30 maart kan je bij Aldi België weer een desktop computer kopen: de Medion Akoya P4385 D (MD 8890). Is hij zijn € 599 waard?

Enkele weken geleden kon je hier een preview lezen van de Medion Akoya MD 8352 (P4380 D) die vanaf 5 februari voor € 499 te koop was bij Aldi Nederland. De desktop Medion Akoya P4385 D (MD 8890) die vanaf 30 maart bij Aldi België te koop is kost € 100 meer. Uiterlijk lijken de twee computers als twee druppels op elkaar: dezelfde zwarte blinkende kast met bovenaan een ligplaats (docking bay) voor een externe harde schijf, maar hier houdt de gelijkenis dan ook op. Binnenin biedt de MD 8890 overal een maatje meer.

Het USB 3.0 dockingbay bovenaan

Het USB 3.0 dockingbay bovenaan (© ; licentie: )

De processor
Als hart voor de MD 8890 koos Medion een Intel Core i5-2300 processor. Het is een processor met vier kernen en 6 MB cache geheugen. Laat je niet misleiden, die 2300 heeft niets te maken met de frequentie waarop deze processor werkt, het is een soort code van Intel. Zo duidt de eerste 2 erop dat het hier om een Sandy Bridge processor gaat.

38 REACTIES

 1. Het is zeker een goede machine ,maar ik heb toch 4 opmerkingen!

  1) een harddisk van 5900 t/m
  2) 4 gb gheugen ipv van 8 gb alsook geen uitbreidings slots voor extra geheugen !!!
  3) geen usb 3 aansluiting aan de achterkant
  4) de beeldkaart enkel 512 mgb i.p.v 1 gb ram

  maar voor de rest werkt de pc zeker niet slecht , alsook snel

 2. Ik vindt maar 2 dingen spijtig voor deze medion pc

  1) een te trage en te grote harddisk (5900 t/m)
  2) 512 mb vga kaart
  maar buiten deze 2 is het een snelle pc voor zijn geld ,toch had ik liever iets meer betaald met een snellere harde schijf van 7200 t/m en vga kaart van 1 gb

 3. beste rené,
  bedankt voor je vlugge reactie i.v.m. het geheugen
  van de akoya md 8890 die ik heb aangekocht.
  nu heb ik eigenlijk nog een vraagje.
  ik heb me laten vertellen dat medion pc’s in het algemeen
  een voeding hebben met weinig watt (aantal volt).
  nu is mijn vraag,hoe kan ik te weten komen hoeveel volt
  mijn voeding heeft?
  ik vraag dit omdat ik graag binnen een paar maanden de
  graphicscard zou willen vervangen voor een betere.
  de verkoper zei me dat hij dan moet weten hoeveel watt
  de voeding heeft.
  dank bij voorbaat,
  olli

  • Het maximum vermogen van de voeding wordt uitgedrukt in Watt. In de meeste Medions zit 400 Watt, meer dan genoeg voor hun componenten en wat overschot voor een extra harde schijf en wat USB apparaten die hun stroom van de pc krijgen. Maar inderdaad, videokaarten kunnen erg hongerig zijn. Indien nodig moet je dan het voedingsblok ook vervangen door een 600 of 800 Watt – grootteorde van prijs: 100 €. Hou dan ook rekening met de koeling, zware videokaarten vergen zware koeling, tot zelfs waterkoeling.

 4. Ik was wel geïnteresseerd in de configuratie maar heb hem uiteindelijk niet gekocht om een reden waarover het niemand hier had: De processor. Een I5 2300 d.w.z een I5 2de generatie (Sandy Bridge)
  In februari maakte Intel zelf wereldkundig dat er een fout in het ontwerp van de chipset zat, waardoor mogelijke storingen in de hardware aangesloten op de SATA connectoren (bus 2tot 5).
  De fout was niet softwarematig op te lossen en de verkoop werd tijdelijk gestopt.
  Op de sites van ACER, HP, …werd uitgebreid ingegaan op de mogelijke oplossingen voor de klanten: teruggave, wachten op een nieuwe chipset … . Op de MEDION site is hier niets te vinden. Ondertussen is er nog steeds geen nieuwe chipset voor de I5 en I7 Sandy Bridge processoren.
  Alhoewel de risico’s door Intel geminimaliseerd worden, blijven de de storingen wel mogelijk na geruime tijd. (3 jaar?)
  Het verwonderd mij dan ook dat hier niemand iets van gezegd heeft, of heb ik iets gemist?
  Walter

  • Ik berichtte er al over in het artikel “Prijsgunstige Aldi pc met USB 3.0” van 4 februari 2011. Alle betrokken processoren werden teruggeroepen, maar een deel was al in toestellen verwerkt en verder verkocht. Voor die mensen gold toen: terugbrengen, andere computer of geld terug. Naar verluidt zo een groot deel van de benadeelden de pc gewoon verder gebruiken. Ondertussen heeft Intel de fout wel hersteld, de actueel verkochte CPU’s hebben dat probleem dus niet meer.

   • René,
    Bedankt voor het vlugge antwoord.
    Vandaag 23 april lees ik nog het volgende op
    “http://www.hdc-hengelo.com/index.php/actueel-othermenu-203/346-intel-sandy-bridge-processoren”
    :”De problemen met de Sandy Bridge processoren en de daarbij behorende moederbord chip zijn opgelost. De diverse moederbord fabrikanten hebben een nieuwe versie uitgebracht die zijn voorzien van de nieuwe Intel chip. Bij Asus zijn deze borden herkenbaar aan de code V3.0 in de type aanduiding.”
    De moeilijkheid bij Medion is dat ik hierover geen informatie vind.
    Wel vind ik bij Intel hoe ik kan detecteren (via System Devices) of mijn chipset problemen kan geven. Maar dan moet ik eerst de pc aankopen!

    Walter

 5. Ik kan niet op internet met mijn nieuwe ALDI PC: the intel 82579LM Gigabit Netwrok Connection adapter is experiencing driver or hardware related problems? Op Intel.com vond ik PROWin32.exe Gaat dit helpen?
  Raf

  • Aan iedereen: ziehier het antwoord van MEDION:
   Voor de MD8890 is momenteel een BIOS update beschikbaar welke het probleem met de netwerkkaart verhelpt. Echter is een Bios update geheel op eigen risico.

   Bij het verkeerd uitvoeren van de update vervalt de garantie op uw systeem.
   WEET iemand hiervan?
   Raf

   • Een bios installeren die niet 100% bij je moederbord past heeft zowat hetzelfde effect als diesel tanken in een benzinewagen. Ik heb de ganse lijst nagekeken op de Medionsite, maar vind geen bios-update voor de 8890. Hebben ze ook gezgd waar die te vinden is?

    • Beste Rene, bedankt voor je reactie. De Bios update hebben ze niet vermeld.Ondertussen wil de PC niet langer opstarten en ga ik heb dus teruggeven. Jawel, niet omruilen. Te veel problemen, zeker als Medion na 1 week al zegt dat een Bios upgrade de problemen oplost maar eveneens de garantie van 3 jaar opheft, dat is mij toch teveel van het goede.
     Raf

 6. Hallo,
  Zoas velen ook de MD 8890 gekocht in de aldi. Eerste wat ik wilde proberen te doen was die heel grote schijf nog eens te verdelen in twee partities. Aangezien er reeds 4 partities zijn lukt dit niet omdat 4 het maximuum is. Hoe zou dit wel lukken zonder de recovery weg te doen ?
  Alvast bedankt

  • Ik zou die Recover niet verwijderen hoor, als je dan de problemen hebt die ik heb gehad kan je je pc niet meer terug brengen naar de fabrieksinstellingen.
   Ik heb inmiddels Andi gecontacteerd, mag deze pc terug brengen. Na 5 dagen proberen heb ik er genoeg van. Ze mogen hun rommel houden.

 7. Dit is mijn 5de pc die ik bij Aldi koop.
  Maar met voorsprong ook de slechtste.
  Ik heb reeds 20 jaar ervaring met PC ook met installeren.
  Ik heb de pc reeds 5 dagen in mijn bezit en nog steeds werkt hij niet naar behoren.
  Traag, foutmeldingen alom, blokkerende toepassingen, een HD die een hels lawaai maakt. Noem maar op en je hebt het op deze pc, behalve iets dat naar behoren functioneert.
  Mensen van Aldi !!! Mijn geld terug graag ?? IK hoef deze rommel niet !!

  • Ik heb ook al wat problemen gehad bij installeren van programma’ s. Hopelijk blijft het niet zo doorgaan. Weet je soms hoeveel tijd je hebt om deze terug te brengen ?

   • Volgens de bedienden in de Aldi van mijn gemeente heb je een maand de tijd? Gerekend vanaf de datum van aankoop uiteraard.
    Maar ik heb het na 5 dagen wel gehad…

  • Ik vermoed dat je pech gehad hebt met jouw exemplaar, Werner. Vorig weekend was ik bij een vriend die ook net zo’n pc gekocht heeft, en dat ding loopt als een trein. Je hoort hem amper draaien, hij staat nochtans gewoon op het bureau, op amper een halve meter van je oren. Bergen software opgezet – betrokkene is een film-freak – zonder enig probleem. Als jouw exemplaar niet beantwoordt aan de normale eisen van een pc, breng hem dan zo snel mogelijk terug! Maar dan moet die wel dezelfde configuratie hebben als oorspronkelijk, vandaar dat ik je advies aan Gertje deel: laat die recovery partitie staan, hopelijk heb je ze nooit nodig, maar ALS je ze nodig hebt zou je er aan missen…

   • Het moet zijn dat ik een slecht exemplaar heb dan René. Maar mijn vertrouwen is er wel door aangetast.
    De pc heb ik ondertussen weer kunnen herstellen naar fabrieksinstellingen en ook dat liep niet als een trein (om jouw uitdrukking maar even te gebruiken).
    Hij staat klaar om hem terug te brengen naar Aldi, wat deze week nog gaat gebeuren.
    Hopelijk heeft Gertje zijn Recover partitie niet verwijderd of hij kan die herstelling niet meer uitvoeren.
    Heb trouwens al een ander systeem op het oog: wat duurder maar wellicht toch beter: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/be/nl/ho/WF06b/12454-12454-3329740-64546-64546-5035344-5059344.html

    • Nee, nog niet verwijderd.
     Ben aan het proberen die OEM versie van Office te verwijderen en die dan te vergroten. Dat is die laatste beveiligde partitie van 1 GB.
     Ik had sowieso al een backup genomen van de recovery.
     Bedankt.

 8. ik heb onlangs een medion akoya p4385d gekocht.
  ik ben naar (windowsknop) computer-systeemeigenschappen-hulp
  programma’s voor en informatie over prestaties-geavanceerde
  hulpprogrammas-geavanceerde systeemdetails in systeeminformaties weergeven en daar vond ik het volgende:
  geinstalleert fysiek geheugen 4 GB – totaal fysiek geheugen 3,98 GB -beschikbaar fysiek geheugen 853 MB

  ik weet nog niet zo veel van computers, daarom vraag ik mij ook af
  als je geen fysiek geheugen kan bijsteken, je dat dan kan compenseren door het virtueel geheugen te verhogen?
  (totaal virtueel geheugen 7,96 GB – beschikbaar virtueel geheugen 3,31 GB – ruimte voor wisselbestand 3,98 GB)
  ik zou dit graag willen weten omdat ik deze medion computer
  hoofdzakelijk wil gebruiken om de nieuwste games te spelen.

  ik heb al enkele games geprobeerd en ik vond het er grafisch
  heel goed uit zien.(grafische kaart is nvidia gts 450 512mb)
  dank bij voorbaat voor verdere informatie.

  • Normaal beheert Windows zelf de grootte van het wisselbestand, maar je kunt het ook manueel instellen. Bezoek eventueel de Microsoft site over dit onderwerp. Normaal ga je met 4 GB RAM wel toekomen, tenzij je meerdere spelletjes gelijktijdig wilt spelen. Als er echt problemen zijn met te weinig geheugen, zal Windows je wel verwittigen met een foutmelding. Hoe dan ook: met een groter wisselbestand gaat je pc niet versnellen.

 9. Op de site van medion.be vindt je voor 150 Euro meer de MEDION PC P7704 D.

  Wat krijg je voor 150 Euro meer ??
  1) een i5-2400 (ipv 2300)
  2) een BD-RW (ipv gewone DVD-RW)
  3) 6 GB RAM (ipv 4)
  4) 2 externe USB 3.0 poorten (ipv 1)
  5) een grafische kaart met 1024 MB !ipv 512)
  Ik zou rap weten wat kiezen hoor !

 10. op “markensysteme.de” vind ik ‘im MD8890 sind die vorhandenen Speicherbänke mit vier Gigabyte DDR3-SDRAM bestückt’, dus ik begrijp eruit dat alle geheugenslots volzet zijn, dus simpel uitbreiden naar bvb 6GB zit er niet in….

 11. Beste,

  Zo te lezen is het niet altijd even gemakkelijk om bijkomende info te krijgen. Voor wat ik er nu mee zou doen lijkt 4GB DDR3 SD RAM momenteel “voldoende”, maar ik hou van de mogelijkheid om dit (later, ooit eens, …) te kunnen uitbreiden (of vervangen door groter geheugen). Wie weet welke software ik over 2 jaar wil installeren en waarvoor dit nodig of nuttig is. Kan dit in dit geval? en zo ja tot ….

  met vriendelijke groeten,

  Johan Lombaert

  • Moderne moederborden – en dit is er eentje, anders zou die Core i5-2300 er niet inpassen – kunnen vlotjes tot 32 of 64 GB geheugen aan. Dat zal naar de toekomst toe geen probleem vormen. Wat ik niet weet, is of er nog geheugenbanken vrij zijn, m.a.w. als je momenteel van 4 naar 8 GB wil gaan, moet je dan 4 GB bijsteken of de bestaande 4 GB eruit gooien en vervangen door 8 GB? Momenteel scheelt dat een pak eurootjes, maar wat gaat dat in de toekomst worden? Wie had 3 jaar geleden gedacht ooit een harde schijf van 2 TB in de supermarkt aan te treffen?

  • Volgens de gegevens en screen shots van duitse websides over deze PC, bevat het moederbord slechts 2 SDRAM slots.
   Veronderstellende dat dit terug een customized MSI moeder-bord is: het goedkooptse MSI moederboard met 1155 chipsets kan tot 16MB aan (gegevens ALTERNATE web side).

   Op die ALTERNATE side (http://www.alternate.be) kan je zelf een PC samenstellen. Wanneer ik dit doe voor deze ALDI configuratie kom ik aan ingeveer 670 EURO (INCL BTW, INCL Win 7 64b, en GTS450 met 1Mb i.p.v. 512KB).
   Daarin zit geen keyboard en geen mouse, alsook geen 3j garantie (die zijn echter voor mij persoonlijk niet zo belangrijk).

   Dit is voor mijn doeleinden een goed gebalanceerde PC,
   en met deze ALDI PC zou ik zeker profijt doen.
   Nog idealer ware dat ALDI had gekozen voor een graf.kaart op basis van AMD HD5770 (iets duurder), en om dit te compenseren bijvoorbeeld slechts 1TB i.p.v. 2TB HD.
   (upgraden naar extra HD is immers heel eenvoudig met HD slot, op USB3.0).

   • Excuseer voor mijn fouten in vorig antwoord:
    maximaal 16MB moet zijn maximaal 16GB,
    GTS450 met 1MB i.p.v. 512KB moet zijn 1GB i.p.v 512MB

 12. Ik denk dat deze pc voor de meeste mensen een ware bom is en voldoende voor de komende 2 a 3 jaar, zelf voor de meest veeleiseinde spelletjes.

 13. Spijtig van het geheugen: 4 GB + 512 MB is voor een moderne multimedia-pc niet bepaald vrijgevig. 6 GB DDR3 RAM en 1024 MB grafisch was mooier geweest; dat en een blueray-lezer en je had meteen een echt wel interessante multimedia-pc gehad, terwijl hij nu qua prestaties waarschijnlijk eerder in de middenmoot zal blijven hangen.
  Hoe komt ’t toch dat voorgebouwde PCs steevast ervoor kiezen op één of ander aspect te besparen waardoor al de andere onderdelen niet ten volle gebruikt kunnen worden…Maar goed, blijft wel weer een mooie aanbieding.

 14. Voor Pascal: Deze computer word ook in Duitsland verkocht. En op de site van computerbild.de kan je de informatie vinden die jij zoekt.

  Voor René: De Geintegreerde videokaart word denk ik niet eens gebruikt dus neemt die ook geen geheugen in.

  Verder een zeer nette en duidelijke “Preview”.

  • Dank je voor de info, Marinus! Je verwijst naar de (Duitstalige) site van Computerbild, maar je vindt ook een bespreking op PC Welt. Let wel dat ze bij PC Welt de hoofding van de vergelijkende tabel verwisseld hebben! (P4375D moet P4385D zijn en omgekeerd).
   Maar ik vind toch nergens iets over moederbord, aantal en merk geheugenlatjes etc.
   Ik heb wel een vraag aan iemand die deze pc gekocht heeft: ga eens naar (Windowsknop) – Computer – Systeemeigenschappen en laat hier eens wten wat er staat bij geïnstalleerd geheugen en beschikbaar geheugen?

   • In de testtabel van Computerbild.de staan de meeste specificaties, inclusief het merk/type geheugen, harde schijf, dvd brander en voeding maar niet het merk moederbord.
    Van horen zeggen weet ik dat medion op maat gemaakte moederborden(oem) van MSI gebruikt.
    In dit geval eentje met 2 geheugensloten zoals op de foto´s van computerbild te zien is.
    Daar is ook een interessant filmpje te zien als je de Duitse taal tenminste verstaat.

    • Ik had die pagina id. over het hoofd gezien, bedankt! We hebben vroeger ook al gehoord dat Medion in het verleden wel eens “op maat gemaakte” hardware gebruikte, met een typenummer dat nergens terug te vinden is. Of dat hier ook het geval is weet ik niet.

     • Alle grote fabrikanten doen dat Dell, HP, Packard Bell.

      Ik heb nog niet zo lang geleden een Aldi(intel) medion computer gekocht en uit elkaar geschroefd om te kijken wat voor type onderdelen er in zaten.
      Uiteindelijk heb ik heb teruggebracht omdat ik toch liever zelf ging bouwen.
      Er zat toen een microstar(MSI) moederbord in dat ook van een type was dat nergens terug te herleiden was.

      Ook de videokaart is een goed voorbeeld hiervan.
      Ik heb nog nooit van een Nvidia GTS450 met 512mb gehoord.

      Verder vind ik het een trouwens een nette huis tuin en keuken pc voor dat geld!

 15. Was leuk geweest mocht er iets verteld worden over het interne van de PC, welk moederbord, één of twee geheugenlatjes, aantal vrije sloten, gebruikte voeding. Maar ook over de geluidsproductie. Deze was bij niet alle Aldi Pc’s zo geweldig.

  • Ik geef je volkomen gelijk, Pascal. Maar Medion/Aldi stelt – spijtig genoeg – maar zeer zelden pc’s ter beschikking voor een grondige test. Wij kunnen daarom alleen maar een “preview” doen, wat je er van mag verwachten aan de hand van de data die we vinden. Vroeger kwamen Medions meestal een week eerder uit in Duitsland, dus konden we daar ten rade gaan, maar tegenwoordig zijn het in alle landen andere pc’s. Hopelijk lezen ze bij Medion jouw (en onze) verzuchting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.