Achtduizend internetradiostations

2
92

Windows Media Connect
Muziek die beschermd is via Microsoft "Play for sure" DRM kan alleen worden afgespeeld via de Windows Media Connect (WMC) dienst die (legale) gebruikers van Windows XP gratis kunnen toevoegen vanaf de Windows Update website. WMC-muziekservers verschijnen gewoon in het menu van Noxon2Audio. Het is natuurlijk wel lastig dat de gebruiker moet overschakelen van de ene server naar de andere om tussen wel of niet beschermde muziek te kiezen. Gelukkig kan WMC ook gewone mp3- en wma’tjes afspelen, dus het is eventueel mogelijk om de Twonky-server helemaal links te laten liggen. Dan zijn diens krachtige mogelijkheden (zoals ondersteuning voor niet-beschermde Apple-muziekbestanden) echter niet beschikbaar.

NOXON2audio-front.jpg

In de praktijk zal de gebruiker dus wellicht beide soorten servers op zijn Windows-pc moeten draaien om dit apparaat optimaal te kunnen gebruiken. Er is nog een derde soort muziekservers waarmee de Noxon2Audio compatibel is, namelijk apparaten met UPnP-ondersteuning (universal plug and play). Er bestaan bijvoorbeeld externe harde schijven die UPnP aan boord hebben en de muziek die daar eventueel op staat kan de gebruiker ook afspelen op de Noxon2Audio. Ook hier geldt dat dergelijke UPnP-server dan expliciet moet worden gekozen in het menu.

NOXON2audio-ambie.jpg

1
2
3
4
Vorig artikelEen mobiele telefoon als camcorder
Volgend artikelLIDL in de achtervolging!
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De Noxon is zeer de moeite waard….de Hardwarematige encodering van bv. AAC en WMA streams is vele malen mooier dan via de PC. Ik heb hem optisch aangesloten via de DA converter van een DAT recorder en het klink meer dan goed op de hifi installatie. Ook laat de Noxon zich kinderlijk eenvoudig connecten op een bedraad als wel draadloos (thuis) netwerk.

Reacties zijn gesloten.