Achtduizend internetradiostations

2
92

Internetradio
De Noxon2Audio is compatibel met internetradio via de internetdienst vTuner (meer dan 8.000 radiostations), met UPnP en Windows Media Connect (waarover straks meer) en met Twonky-server, gratis software van Duitse makelij voor het streamen van digitale multimedia binnen het eigen netwerk. Deze software draait op zowat alle computerplatformen, met inbegrip van Macintosh en Windows.
De Twonky-server wordt geconfigureerd via een webinterface. Voor mensen zonder veel computerervaring is dit wellicht te moeilijk, maar de software biedt wel veel mogelijkheden voor gevorderde gebruikers.

terr_noxon_twonky.jpg

Ook heeft Terratec gezorgd voor een automatisch configuratiewizard die voor de doorsnee gebruiker terr_noxon_wizard.jpgwellicht volstaat. Zo worden bijvoorbeeld de iTunes-, Winamp en Windows-muziekdirectory’s automatisch gedetecteerd. De Noxon2Audio gedraagt zich als een client van een of meer Twonky-servers in het netwerk. De gebruiker kiest de gewenste server via de afstandsbediening of de knoppen op het apparaat en kan dan de gewenste muziek afspelen. Daarbij worden ook zelfgemaakte speellijsten NOXON2audio-remote.jpgondersteund. Op het lcd-scherm verschijnen de ID3-Tags van de muziek die wordt afgespeeld, op voorwaarde natuurlijk dat de muziekbestanden die aan boord hebben. Omdat er vele honderden songs op een Twonky-server kunnen staan, kan de gebruiker ook snel door de verschillende inhoudslijsten navigeren met gsm-achtige opdrachten. Dit werkt uitsluitend met de afstandsbediening. Druk binnen een inhoudslijst op de toets 0 (nul) en op de bovenste regel verschijnt een tekstinvoerveld. Nu is het mogelijk met behulp van het cijferblok op de afstandsbediening snel naar een bepaalde song of artiest te navigeren.

1
2
3
4
Vorig artikelEen mobiele telefoon als camcorder
Volgend artikelLIDL in de achtervolging!
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De Noxon is zeer de moeite waard….de Hardwarematige encodering van bv. AAC en WMA streams is vele malen mooier dan via de PC. Ik heb hem optisch aangesloten via de DA converter van een DAT recorder en het klink meer dan goed op de hifi installatie. Ook laat de Noxon zich kinderlijk eenvoudig connecten op een bedraad als wel draadloos (thuis) netwerk.

Reacties zijn gesloten.