Home Audio / Video

Achtduizend internetradiostations

2
92

Bandbreedte
De muziekkwaliteit is afhankelijk van de kwaliteit van het bronmateriaal en van de aangesloten muziekinstallatie. Het draadloos streamen werkte bij ons in elk geval perfect, hoewel er in ons testlab heel wat draadloze interferentiebronnen aanwezig zijn. Het is mogelijk meerdere Noxon2Audio’s op één locatie te gebruiken, maar een centrale bediening kan niet. Hoeveel dergelijke clients in één locatie kunnen worden gebruikt, hangt af van de beschikbare draadloze bandbreedte en de kracht van de gebruikte mediaserver.

terr_noxon_radio567.jpg

Voor wat betreft de meer dan achtduizend internetradiostations van vTuner kan de gebruiker gelukkig ook een favorietenlijst aanmaken. Daarvoor moet men zich registreren op www.radio567.com en het MAC-adres van de Noxon invullen. Zo kan de lijst van radiostations beperkt worden tot een beheersbaar volume. Bedenk ook dat internetradio nogal wat bandbreedte gebruikt en dat dus al gauw de downloadlimieten van uw internetaanbieder kunnen worden overschreden. Dit apparaat gebruik je daarom idealiter in combinatie met een internetabonnement met ruime of zonder limieten. Nog een pluim voor Terratec: handleiding, software en apparaat spreken allemaal Nederlands.

Conclusie
Voor muziekliefhebbers die niet alleen een ruime keuze willen hebben uit het radioaanbod op internet, maar muziek ook draadloos willen streamen is de Noxon2Audio van Terratec een ideale oplossing. Een waarschuwing is wel op haar plaats: internetradio gebruikt heel wat bandbreedte waardoor je het apparaat best gebruikt in combinatie met een internetabonnement met ruime of zonder limieten.
Adviesprijs
169 euro

2 REACTIES

  1. De Noxon is zeer de moeite waard….de Hardwarematige encodering van bv. AAC en WMA streams is vele malen mooier dan via de PC. Ik heb hem optisch aangesloten via de DA converter van een DAT recorder en het klink meer dan goed op de hifi installatie. Ook laat de Noxon zich kinderlijk eenvoudig connecten op een bedraad als wel draadloos (thuis) netwerk.

Comments are closed.