Twee 6 megapixel camera’s in de arena

7
64

CanonPSA700_bov.jpg

Canon Powershot A700

De Canon Powershot A700 heeft dezelfde manier van bediening als de Lumix LZ5. De draaiknop kan de volgende programma’s activeren: auto, portret, landschap, nachtscène, scène, stitch hulp, standaard, handmatig, diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze en programma. Binnen de standaardoptie kan je nog eens kiezen tussen enkele programma’s: hoge opnamesnelheid, compact, kleuraccent en kleurwissel. Binnen de scèneprogramma’s heb je nog eens enkele opnamemogelijkheden: nachtsnapshot, kinderen en dieren, binnen, flora, sneeuw, strand, vuurwerk, kleuraccent en kleurwissel. Volgens het stickertje dat op de Canon plakt heeft het toestel twintig shooting modes, maar als we goed tellen zijn het er 22. Met behulp van een schuifknop kan je je foto’s gaan bekijken of naar de opnamestand gaan.

Canon_A700_testfoto2.JPG
Canon Powershot A700

PanasonicDMC-LZ5_testfoto2.JPG
Panasonic Lumix DMC-LZ5

Je kan je genomen foto’s bekijken op een 2,5-inch LCD-scherm net zoals bij de LZ5, maar met 115.000 pixels wat opmerkelijk beter is dan de Panasonic. De PowerShot A700 heeft ook de mogelijkheid om meerdere foto’s snel achter elkaar te nemen. Het display kan je maar op drie manieren instellen: uit, zonder info of met info. Van een histogram is geen sprake.

Canon_A700_testfoto1.JPG
Canon Powershot A700

PanasonicDMC-LZ5_testfoto1.JPG
Panasonic Lumix DMC-LZ5

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelBouw een zakenimperium uit
Volgend artikelNieuwe draadloze standaard
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Ik ken de Olympus sp-510 ultra zoom camera niet, maar op papier zou dit moeten lukken: de lens is voldoende lichtgevoelig, het zoombereik is 10x optisch en equivalent van een 380 mm klassieke zoomlens en de camera heeft ook nog extra software aan boord om opnames te maken bij slechte lichtomstandigheden. MAAR: uit de hand opnames maken met het hoogste zoombereik zal wellicht niet lukken, dan moet je een statief gebruiken. Ook moet je rekening houden met de korrelvorming bij hogere ISO-waarden, maar dat is bij een klassieke camera niet anders.

  2. ik wil foto`s maken op een wielerbaan dus binnen met weinig licht
    heb dit nu gedaan met een HP Fotosmart C618 camera dit was een drama
    nu wil ik een olympus sp-510 ultra zoem kopen heeft iemand ervaring met deze camera? kan ik de rijders dichter bij halen, en een mooie scherpe foto maken? met dit toestel? ik maak foto`s van 10×15 cm .
    ik weet dat er camera`s zijn die dit kunnen, maar deze heeft voor mij een goeie prijs E229.

  3. Ik sta op het punt zo’n panasonic te kopen deze week. Kunt u mij laten weten wat ik best koop met dezelfde mogelijkheden en prijs? Thx

Reacties zijn gesloten.