Twee 6 megapixel camera’s in de arena

7
64

Wazige foto’s zijn verleden tijd
De DMC-LZ5 is uitgerust met een optische stabilisatiesysteem genaamd MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer). Je kan deze functie instellen met behulp van het kleine knopje bovenop de LZ5. Er zijn drie standen: in MODE1 staat het stabilisatiesysteem altijd op, in MODE2 staat het systeem in standby en doet het zijn werk pas als de sluiter het beeld vastlegt en je kan het natuurlijk ook uitschakelen. Met dit systeem heb je veel minder kans op wazige foto’s. Uit onze testen blijkt dat het systeem vooral een verschil kan maken bij opnames binnenshuis bij mindere lichtomstandigheden en waarbij je sterk moet inzoomen op je onderwerp. Bij de meeste opnames, zeker buitenshuis met voldoende licht, zal je het verschil niet merken tussen de Panasonic camera met het MEGA O.I.S. ingeschakeld en de Canon camera die dit systeem niet heeft. Hieronder vind je een viertal testfoto’s. Het is niet eenvoudig om de werking van het stabilisatiesysteem proefondervindelijk aan te tonen, maar op de foto rechts onderaan kun je zien dat het licht van het LED-lampje het minst vervormd is bij de Panasonic met het stabilisatiesysteem in de automatische stand.

CanonPanasonic_Beweging.jpg
Links een bewogen foto met de Canon Powershot A700, rechts met de Panasonic Lumix LZ5 met het stabilisatiesysteem afgezet

Panasonic_Beweging.jpg
Links een bewogen foto met de Panasonic Lumix LZ5 met het MEGA O.I.S. op MODE1-stand, rechts op MODE2-stand

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelBouw een zakenimperium uit
Volgend artikelNieuwe draadloze standaard
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Ik ken de Olympus sp-510 ultra zoom camera niet, maar op papier zou dit moeten lukken: de lens is voldoende lichtgevoelig, het zoombereik is 10x optisch en equivalent van een 380 mm klassieke zoomlens en de camera heeft ook nog extra software aan boord om opnames te maken bij slechte lichtomstandigheden. MAAR: uit de hand opnames maken met het hoogste zoombereik zal wellicht niet lukken, dan moet je een statief gebruiken. Ook moet je rekening houden met de korrelvorming bij hogere ISO-waarden, maar dat is bij een klassieke camera niet anders.

  2. ik wil foto`s maken op een wielerbaan dus binnen met weinig licht
    heb dit nu gedaan met een HP Fotosmart C618 camera dit was een drama
    nu wil ik een olympus sp-510 ultra zoem kopen heeft iemand ervaring met deze camera? kan ik de rijders dichter bij halen, en een mooie scherpe foto maken? met dit toestel? ik maak foto`s van 10×15 cm .
    ik weet dat er camera`s zijn die dit kunnen, maar deze heeft voor mij een goeie prijs E229.

  3. Ik sta op het punt zo’n panasonic te kopen deze week. Kunt u mij laten weten wat ik best koop met dezelfde mogelijkheden en prijs? Thx

Reacties zijn gesloten.