Hoogwaardige allesvreter

0
54

Testindrukken
We moeten zeggen dat we zwaar onder de indruk zijn van de afspeelkwaliteit van de DV-989AVi. Voor beeldweergave zijn er heel wat mogelijkheden voor allerlei digitale correcties, waaronder ‘noise shaping’ om videoruis te verwijderen en een video-equalizer om zowat alle beeldparameters te fijnregelen. De weergave van audioschijfjes via de analoge 5.1-uitgang is zeer hoogwaardig, al is het wel vervelend dat het volume daarvan een flink stuk lager ligt dan bij digitale aftakking. Daar moet je wel rekening mee houden als je bij het afspelen van een cd overschakelt van de analoge naar de digitale verbinding om ze te vergelijken: als je een prettig volume hebt voor de analoge weergave, gaat dat ineens loeihard als je overschakelt naar digitaal.

PioneerDV-989AVi-S_t.jpg

Daar heb je natuurlijk geen last van als je de speler via i.LINK of HDMI digitaal laat weergeven naar de versterker of receiver toe. Is die versterker of receiver een van de hogere modellen van Pioneer, dan kan het automatische audiocalibratiesysteem van die toestellen zijn werk doen en dat resulteert in een fenomenaal verbeterd geluid, konden we zelf vaststellen. We hebben twee puntjes van kritiek: de speler heeft vrij lang nodig om een sacd te herkennen en dat kan wel tot 10 seconden oplopen, plus er is geen schijfgeheugen voor audioschijfjes, zodat je een afspeelsessie niet kunt hervatten waar je de vorige keer gebleven was.

Conclusie
Als je een van de hoogste modellen surroundversterkers of -receivers van Pioneer hebt dan moet je beslist de i.LINK-aansluiting gebruiken om deze DV-989AVi aan te sluiten op die versterker. Dat is beslist de moeite waard. Maar ook analoog staat deze DV-989AVi zijn mannetje. Je moet al afkomen met een high-end cd-speler van boven de 4.000 euro om een (subtiel!) betere cd-weergave te vinden. Ook inzake beeldweergave kun je nauwelijks beter vinden. Wat ons betreft is deze DV-989AVi een van de beste universele dvd-spelers op de markt.
Adviesprijs
Adviesprijs: 1.299 euro (straatprijs van rond de 1.000 euro mogelijk)
Systeemvereisten
Alle cd/r/rw formaten, dvd-video (ook dvd-r en dvd-rw), dvd-audio, Super Audio cd, ingebouwde Dolby Digital 5.1 en DTS decoders
1
2
3
4
5
Vorig artikelGezocht: snelle jongens/meisjes
Volgend artikelVlaanderen heeft eindelijk satelliet-tv