Hoogwaardige allesvreter

0
54

PioneerDV-989AVi-S_rechts.jpg

De achterkant van het toestel biedt twee SCART-aansluitingen, een digitale optische en een coaxaansluiting, de HDMI-aansluiting, twee s-video-, vier componentvideo-, twee gewone stereo- en de analoge 5.1-connectoren. Het netsnoer is loskoppelbaar en heeft geen aarding.

DV-989AVi-S_achter.jpg

Bediening
Als je de speler met i.LINK of HDMI digitaal alles naar buiten laat sturen is het best mogelijk dat je het ingebouwde spelermenu niet eens gebruikt. Bij het analoog aftakken van dvd-audio en Super Audio cd via de 5.1-uitgang moet je echter als allereerste de instellingen van de surroundluidsprekers in deze speler configureren.

PioneerDV-989AVi-S_sp.jpg

Dat is nodig omdat de luidsprekerinstellingen van de surroundversterker of -receiver alleen werken voor digitale signalen (en voor analoge stereosignalen, omdat die door iedere surroundversterker naar digitaal geconverteerd worden speciaal om die te kunnen onderwerpen aan de digitale signaalverwerking of DSP). De 5.1-ingang blijft analoog en kan dus niet onderworpen worden aan de DSP en dus zijn er ook geen luidsprekerinstellingen actief. Bijgevolg moet de speler dat doen. Ja, het leven is niet bepaald simpel als je dvd-audio en/of Super Audio cd wil afspelen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelGezocht: snelle jongens/meisjes
Volgend artikelVlaanderen heeft eindelijk satelliet-tv