Dwalen door een science fiction-omgeving

0
66

Het beeld en het geluid
Grafisch kan dit spel er mee door, maar de achtergronden zijn nogal eentonig. De muziek verdient een pluim, toch is de afwezigheid van gesproken dialoog (behalve in de tutorial) een minpunt. Verder zijn er veel te weinig mogelijkheden om je personage een individueler uiterlijk te geven. Je krijgt slechts de keuze uit een handvol verschillende outfits om uit te kiezen en daar de uitrusting ook al bij veel spelers hetzelfde is, maakt dit dat je je personage onvoldoende kunt individualiseren.


Gevecht rond de lucratieve mijn

Conclusie
Rising Force Online slaagt er echt niet in om te boeien gedurende de eerste tientallen uren van het spel. Daarna wordt het beter, maar hiertegen is het kalf echter al lang verdronken. Zelfs in dit tweede deel steekt het nog altijd niet echt boven de middelmaat uit, bovendien is de kans groot dat je intussen al lang iets anders (en beter) aan het spelen bent voor je zover raakt. Aangezien je maandelijks toch een deftig abonnement moet betalen om een MMORPG te spelen (en het RF-abonnement is met 12,90 euro per maand zeker niet goedkoop) lijken er een aantal ingrijpende wijzigingen noodzakelijk om op de lange termijn veel spelers aan zich te kunnen binden. De meesten zullen andere MMORPG’s verkiezen en je kunt ze daarin eigenlijk alleen maar groot gelijk geven.

Officiële site van het spel: http://nl.codemasters.be/rfonline/index.php?territory=Dutch
Ontwikkelaar: MMO publishers CCR, Inc
Verdeler: Codemasters

Adviesprijs
39,90 euro plus maandabonnement 12,90 euro
Systeemvereisten
Pentium/Athlon 800 MH – 1.5 GHz aanbevolen; 256 MB RAM – 512 MB aanbevolen; Windows 98SE/2000/XP; 3,5 GB op harde schijf; DirectX 9.0C; breedband-internetverbinding 128kbps, 512kbps of hoger aanbevolen; DirectX compatibele geluidskaart; Suppored Direct 3D compatible Video Card; minimum videokaart: ATI 8500 of Geforce 3 of hoger (geen MX); aanbevolen videokaart: Radeon 9600 SE serie of Geforce FX5200 of hoger
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKaraoke in je hand
Volgend artikelBijna 100 Warner Bros titels beschikbaar via nieuwe downloadservice