Zelf podcasten in een oogwenk

0
81

DiskIdee Radio podcast #21
Je kunt de de 21ste DiskIdee Radio podcast die bij dit artikel hoort en waarin we beide producten testen downloaden van http://feeds.feedburner.com/DiskideePodcast. Je kunt ook terecht op onze overzichtspagina met in 2006 door ons geproduceerde podcasts. Er is ook een overzicht van in 2005 door ons geproduceerde podcasts die je nog steeds kunt downloaden en/of beluisteren.
Je zult merken dat het geluidsniveau van de microfoon iets te zacht staat in vergelijking met het geluidsniveau van de gebruikte podsafe-muziek. Ook zit er een kleine vervorming in mijn stem, maar die is niet afkomstig van PodCast Factory en heeft te maken met een instelling in CastBlaster die niet helemaal correct stond. Maar de kwaliteit is over het algemeen behoorlijk en zeker beter dan met de computermicrofoons of digitale opnameapparaten die we voorheen gebruikten voor onze podcasts. We moeten alleen nog een beetje beter leren werken met de M-Audio PodCast Factory en CastBlaster. Hopelijk klinkt de volgende podcast wat "evenwichtiger". We zullen in elk geval niet zo lang meer wachten om nog eens een podcast te produceren, want met CastBlaster gaat een en ander een stuk sneller dan met Adobe Audition dat we tot nu toe gebruikten. Met Audition (of met Live) zijn natuurlijk wel wat meer effecten mogelijk, maar voor een podcast zijn die eigenlijk meestal niet echt noodzakelijk.

O ja, we gebruikten twee podsafe-muziekstukken van twee Belgische groepen: Mata Te van Momo La Mana en Home From Home van Saint. Als je op de links klikt, kom je terecht op een site waar je meer details vindt over deze muziek en, bij interesse, de muziek ook kunt kopen.

Hierna vind je de technische specificaties en de systeemvereisten voor PC en Mac.

1
2
3
4
5
Vorig artikelOverzicht DiskIdee Radio podcasts 2006
Volgend artikelJabra en bluetooth, twee handen op één buik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.