Zelf podcasten in een oogwenk

0
81

Een cd met allerlei loops en geluidseffecten die je kunt gebruiken samen met Live  zit er ook bij. In elk geval is Live geen eenvoudig programma. Je moet er minstens een dag in investeren om er iets mee te kunnen aanvangen.
Ten slotte krijg je ook versie 2.0 van Podifier, software waarmee je gemakkelijk een correcte rss-feed voor je podcast maakt.


Installatie Podifier 2.0

CastBlaster
Je krijgt heel wat software waarmee je effectief aan de slag kunt, maar het zit allemaal nogal verspreid en is weinig geïntegreerd. Erger nog is dat de handleiding bijzonder kort blijft over hoe je een en ander moet gebruiken. Voor een beginner zal het allemaal te moeilijk zijn.


CastBlaster hoofdscherm met alle onderdelen van je podcast

De hardware is in elk geval wel van goede kwaliteit. Je kunt ermee kwalitatieve podcasts maken. En voor de software vind je gelukkig op het internet ook een programma waarmee je sneller en gemakkelijker kunt beginnen podcasten en perfect samenwerkt met de hardware van Podcast Factory. We bedoelen dan Castblaster, dat we ook gebruikten voor het maken van de podcast die bij dit artikel hoort. Castblaster is misschien minder krachtig dan Ableton Live of Adobe Audition, maar het is dan ook vooral bedoeld om levend en zonder veel werk achteraf een volledige podcast te kunnen maken. Deze software is nog steeds in bètatest, maar kan al worden gebruikt voor productie. De gratis versie kan podcasts produceren van maximaal tien minuten; wil je langere podcasts dan moet je een licentiesleutel kopen.


CastBlaster scherm voor het maken van programmanotities

Castblaster doet alles: productie, productienotities (je moet die natuurlijk wel zelf nog schrijven), feeddetails en zelfs publiceren van de feed naar een willekeurige ftp-server of naar de server van Podshow. Er zit ook een afteller in zodat je je podcast exact kunt timen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelOverzicht DiskIdee Radio podcasts 2006
Volgend artikelJabra en bluetooth, twee handen op één buik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.