Trio muizen uit de Cherry familie

0
102

Cherry Mini WheelMouse M6210
De derde muis is de Cherry Mini WheelMouse. Het is tevens de kleinste van het drietal: 85 x 56 x 33 mm en 65 gram. Ze heeft de vorm van een half ei en mist daarmee elk beginsel van ergonomie. Bovendien is ze eigenlijk te klein om nog comfortabel te zijn. Leg je ze onder je handpalm, dan kun je met je vingers niet meer aan de knoppen, en leg je je vingers op de knoppen dan heb je door de ronde vorm geen goede grip op de muis. Zelfs gebruikers met kleine handjes waren niet enthousiast, mensen met grote handen klaagden al snel van krampen in de vingers. Ze is wel volledig symmetrisch en dus geschikt voor linkshandige gebruikers.


Cherry Mini WheelMouse M6210

Uitwendig vertoont de Mini WheelMouse heel wat Cherry familietrekjes: mat zwarte onderkant met een aluminium bovenkant. Technisch komt de muis vrijwel overeen met de voordien besproken TravelMouse. Het is ook een drieknopsmuis, de middelste knop is tegelijk het scrollwieltje en net zoals de twee vorige Cherry muizen is dit een draadloos, optisch exemplaar.
De ontvanger is hier ook een plug-in mini receiver, die eruit ziet als een klein USB geheugenstaafje. Alleen kan je die bij de Mini Wheelmouse niet handig wegbergen in de muis zelf. Je moet de twee delen afzonderlijk meenemen. Daarvoor wordt wel een draagtasje meegeleverd.
De draadloze transmissie is in hetzelfde bedje ziek als bij de TravelMouse: regelmatig storingen in de verbinding en de daarmee gepaard gaande haperingen van het pijltje op het beeldscherm. Hoewel de optische muis ook scant aan 800 dpi, bleek deze muis tijdens de testen nogal kritisch wat betreft de ondergrond: ze houdt absoluut niet van tafelkleedjes of sterk reflecterende oppervlakken.


De plug-in mini receiver

De muis wordt gevoed met twee AAA batterijtjes. Zowel op de verpakking als in de handleiding spreekt men overal over AA, maar het zijn wel degelijk de dunnere AAA die erin moeten. Gelukkig wordt het juiste type meegeleverd! Waar bij zowat elke muis het batterijvakje ergens onderaan zit, zit het hier verborgen achter een wegschuivend deel van de bovenkant. Nergens staat aangeduid hoe je de batterijtjes erin moet plaatsen, wij weten nu proefondervindelijk dat je twee batterijtjes op vier verschillende manieren in een toestel kunt steken.
Software wordt niet meegeleverd, je moet het dus stellen met wat Windows je aanbiedt. Je hebt dus ook geen enkele controle over de staat van de batterijtjes want er is geen icoontje in het systeemvak. Om de batterijen te sparen staat onderaan op de muis een aan/uit knopje.

Oordeel: De Cherry Mini WheelMouse M6210 kon eigenlijk niemand bekoren; ze is echt te klein om nog handig te zijn. Misschien een idee voor je peuter samen met zijn eerste Bob de Bouwer cd-rom, maar niet voor volwassenen. Spijtig genoeg werkt ze ook niet altijd zonder storingen, wat het gebruiksplezier niet bevordert. Je vindt deze muis in de handel aan 35 euro, waarom ze daarmee dan 5 euro duurder is dan de Cherry TravelMouse blijft een raadsel.

 
Beoordeling

Prijs: 35 euro

Adviesprijs
Cherry Ergo WheelMouse: 35 euro;
Cherry TravelMouse: 30 euro;
Cherry Mini WheelMouse: 35 euro
1
2
3
4
Vorig artikelSupermarktketen komt met prepaid GSM-dienst
Volgend artikelWireless over koper
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.