Trio muizen uit de Cherry familie

0
102

De ontvanger aan computerzijde is een opmerkelijk grote piramide (84 x 80 x 40 mm). Aan het einde van de draad zit een USB aansluiting, maar een verloopstukje naar PS/2 is meegeleverd. Volgens de technische fiche heeft deze zender een ontvangst van 1,2 meter, maar wij overbrugden probleemloos afstanden van zes meter en meer zonder enige hapering. Ook bij wilde spelletjes stelden we geen vertragingen of storingen vast. Mocht je last hebben van interferenties met andere toestellen, kan je een andere frequentie kiezen. Merkwaardig genoeg is er op de muis nergens een aan/uit knop te bespeuren en in de handleiding, noch op de website is er enig gegeven te vinden of de muis zich al dan niet na een bepaalde tijd van inactiviteit automatisch uitschakelt. Door de meegeleverde software (zie verder) krijg je een batterij-indicatie in het systeemvak naast het klokje.


De ontvanger van de Cherry Ergo Wheelmouse M6500

Deze optische muis scant met een resolutie van 800 dpi. Tijdens de test werkte ze perfect op zowat elke ondergrond, van spiegelgladde kunststof tot bobbelig tafelkleed.
Bij de muis zit ook een cd-rom met software om de muis te programmeren. Er is echter nergens een handleiding te vinden, noch op papier, noch als PDF-bestand op de cd-rom zelf, noch op de website van Cherry. Je installeert dan maar het programma "Mouse Suite 1.0", dat gelukkig ook Nederlands blijkt te spreken. Weliswaar komt dit programma voor een groot deel overeen met wat Windows te bieden heeft, maar dan keurig samengebracht als één geheel en iets meer toegespitst op deze muis. Hoe dan ook, bij een programma met elf tabbladen is een woordje uitleg niet misplaatst.


De meegeleverde software Mouse Suite 1.0

Oordeel: De Cherry Ergo Wheelmouse M6500 is een prettig in de hand liggende optische muis. Hoewel ze draadloos is, heeft ze geen last van haperingen of vertragingen, typisch voor dit soort muizen. De knoppen zijn erg gemakkelijk in te drukken, wat niet iedereen wist te appreciëren. De opmerkelijke reikwijdte maakt deze muis ook bruikbaar voor Windows XP Media Center. Gezien haar vorm en afmetingen is ze echter niet geschikt voor kinderhandjes of linkshandige personen. We noteren winkelprijzen van 35 euro, wat haar tot een echte aanrader maakt.

 
Beoordeling

Prijs: 35 euro

1
2
3
4
Vorig artikelSupermarktketen komt met prepaid GSM-dienst
Volgend artikelWireless over koper
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.