De zware voet

5
52

Merken
Op deze manier klim je stilaan omhoog op de ladder en zet de politie ook grotere middelen in om jou tegen te houden. Zo moet je voldoende van wagen wisselen, aangezien je te veel opvalt met één en dezelfde wagen. Je zal bijgevolg moeten proberen om meerdere sterke wagens uit te bouwen, wil je blijven meedraaien aan de top. Uiteindelijk komt de confrontatie met Razor voor de eerste plaats en kan je uiteindelijk je eigen BMW terugwinnen.

NFSMW7.jpg

Eén van de grootste troeven van de Need For Speed-reeks zijn de automerken die ze onder hun dak hebben. Want wie wil er nu niet rijden met een Lamborghini of een Porsche? Deze prachtige bolides speel je natuurlijk pas op het einde vrij door de top 5 te verslaan, maar ze zijn zeker een motivatie om tot hier verder te spelen, zeker als je weet dat je de mogelijkheid krijgt om deze exotische wagens nog eens te tunen om de ultieme sportwagen te fabriceren. Jammer is wel dat de schademodellen van de wagens niet al te vet zijn. Verwacht dus geen crashes als in Burnout, want op dit vlak is jouw wagen een blok gewapend beton.

NFSMW8.jpg

Naast de careermode kan je ook nog gewone opdrachten uitvoeren zoals in je carrière. Je kan het ook opnemen tegen enkele vrienden, zowel in je eigen huiskamer als online. Qua graphics proberen ze het beste uit de kast te halen al vind ik dat alles niet echt tot zijn recht komt in de volle zon. In de NFS Underground speelde alles zich af in de duisternis tussen de vele neonlichten, wat toch wel een aangename sfeer creëerde. Hier zijn de makers dus van afgestapt, maar het bevordert natuurlijk wel de zichtbaarheid tijdens het racen. Om toch enige afwisseling te bieden, hebben ze verschillende weerseffecten toegevoegd die tijdens het racen zelf veranderen. Qua muziek biedt deze NFS een grote afwisseling, maar opvallen doet hij vooral met de geluidseffecten door interactie met andere voertuigen en de omgeving, en natuurlijk met het geroep van de politieagenten die hopeloos om versterking smeken.

NFSMW9.jpg

Conclusie
Need For Speed: Most Wanted voldoet aan de verwachtingen, maar dat is dan ook alles. Voor gamers die al vorige delen hebben gespeeld, kan vooral het tuninggedeelte ferm tegenvallen, maar anderzijds is en blijft het toch een degelijk racegame met voldoende variatie.

Officiële site van het spel: www.ea.com/nfs/mostwanted/us/index.jsp
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: EA-games

Adviesprijs
49,99 euro
1
2
3
4
Vorig artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
Volgend artikel’s Nachts met alle lichten uit…

5 REACTIES

  1. bij dat spel kun je niet eens spinners op je auto zetten en je kan ook niet je auto verbreden. Ik vind need for speed 2 veel leuker!!!!!!!

  2. @Size: Tja, en er is ook geen patch uit op dit ogenblik. Je kunt wel evt. eens naar je grafische instellingen kijken, soms helpt het om die te wijzen om het spel stabieler te maken.

  3. ik vind het maar middelmatig…
    Het concept is geweldig maar er zijn veel irritante fouten. Onzichtbare muren tegen de kantjes, politie achtervolgingen die stoppen zonder je er iets aan kan doen (bvb net door een roadblock rijden en tegelijk een SUV tegen je aan zien knallen), en vooral: soms crasht de hele boel, net nog op een circuitrace waar ik al 12 minuten aan bezig was (blacklist 1).
    Niet al te prettig…
    Leuk spel, maar komt me te gehaast over.

Reacties zijn gesloten.