De zware voet

5
52

In het begin loop je een straatracer tegen het lijf, die je uitdaagt. Nadat je de uitdaging hebt aanvaard, neem je het even tegen hem op. Inderdaad: even, want na een minuutje vliegt jouw prachtige BMW tegen een muur. Uiteindelijk blijkt dat hij gesaboteerd was door "de mannen van Razor". Vervolgens gaat Razor met jouw wagen aan de haal en vlieg jij achter de tralies. Ene Mia komt je gelukkig helpen en zet jou er toe aan om je op te werken in de Blacklist en Razor van de eerste plaats te stoten om vervolgens jouw prachtige bolide terug te krijgen.

NFSMW3.jpg

Tunen
Vanwege het kleine budget dat je hebt, kan je je aanvankelijk maar een kleine rammelkar veroorloven, maar langzaamaan verdien je wat geld om je wagen te tunen. Op dit vlak laten ze bij EA volgens mij een enorme steek vallen. Je kan gelukkig wel zelf je wagen tunen (in tegenstelling tot LA Rush), maar de mogelijkheden zijn veel te beperkt, en dan vooral op het vlak van uiterlijk. In de Underground reeks kon je allerlei stikkers combineren om een unieke wagen te creëren, maar dat is nu niet meer mogelijk. Zo kan je zelf ook niet meer kiezen welke sideskirts en bumper je op je wagen wil monteren, want alles is nu verpakt in bodykits die meteen alles tegelijk veranderen. Toch wel een spijtige zaak. Qua onderdelen heb je nog steeds verschillende graden, maar kan je zelf niet meer kiezen van welk merk, maar dat is niet echt zo belangrijk voor je prestaties.

NFSMW5.jpg

Om op te klimmen in de rangschikking moet je één voor één je rivaal boven jou uitschakelen. Eerst moet je enkele opdrachten volbrengen om voldoende aandacht van hem te krijgen, zodat je het waard bent om tegen te racen. Deze opdrachten bestaan uit races (enkele rondes rijden), lap-knockouts (laatste valt iedere ronde af), sprints (van punt A naar B) of drags (zelf schakelen en het verkeer ontwijken). Naast deze gewone racetypes bestaan er ook nog enkele leuke toevoegingen. Zo moet je op bepaalde plaatsen zo snel mogelijk geflitst worden, en moet je soms van de ene tolheffing naar de andere rijden voordat de tijd verstrijkt.

1
2
3
4
Vorig artikelSamenwerking HP en ViaMichelin
Volgend artikel’s Nachts met alle lichten uit…

5 REACTIES

  1. bij dat spel kun je niet eens spinners op je auto zetten en je kan ook niet je auto verbreden. Ik vind need for speed 2 veel leuker!!!!!!!

  2. @Size: Tja, en er is ook geen patch uit op dit ogenblik. Je kunt wel evt. eens naar je grafische instellingen kijken, soms helpt het om die te wijzen om het spel stabieler te maken.

  3. ik vind het maar middelmatig…
    Het concept is geweldig maar er zijn veel irritante fouten. Onzichtbare muren tegen de kantjes, politie achtervolgingen die stoppen zonder je er iets aan kan doen (bvb net door een roadblock rijden en tegelijk een SUV tegen je aan zien knallen), en vooral: soms crasht de hele boel, net nog op een circuitrace waar ik al 12 minuten aan bezig was (blacklist 1).
    Niet al te prettig…
    Leuk spel, maar komt me te gehaast over.

Reacties zijn gesloten.