Soepel glijdend het nieuwe jaar in

0
63

Microsoft Wireless Notebook Laser Mouse 6000

Ook de notebookgebruikers worden door Microsoft niet vergeten. Dezelfde technologie als in de desktoplasermuizen treffen we ook aan in de Wireless Notebook Laser Mouse 6000 (54,95 euro). Dus ook hier vinden we de hogere precisie en vloeiende beweging over alle ondergronden. De vormgeving en kleuren lijken sterk op die van de Wireless Laser Mouse 6000, maar de Notebook-versie is een stuk compacter en lichter. Dit vergemakkelijkt het meenemen, maar bemoeilijkt natuurlijk het gebruik. De muis is lichter en bovendien zo klein dat er lang mee werken gaat vermoeien. Ze is dan ook vooral bedoeld voor occasioneel gebruik onderweg. Eén LR6 AA-batterij is voldoende om ze van stroom te voorzien. De batterij schuift in een soort slede in de voorkant van de muis.


De ontvanger klikt onder in de muis vast en schakelt ze meteen uit

De compacte ontvanger is uitgevoerd als een soort USB-stick. Die klikt vast onder in de muis voor meeneming onderweg. De muis wordt dan bovendien automatisch uitgeschakeld. De afstand tussen muis en ontvanger mag maximaal twee meter bedragen. Het geribbelde rolwielletje beweegt ook naar links en rechts, maar je krijgt wel maar één in plaats van twee extra functietoetsen. Die ene toets zit aan de linkerkant en deze muis is dan ook uitsluitend geschikt voor rechtshandigen. Ook hier wordt IntelliPoint 5.4 meegeleverd met de reeds eerder genoemde functies zoals een virtueel vergrootglas. Door zijn energiezuinige ontwerp heeft deze muis een autonomie van zes maanden of meer bij typisch gebruik.

Oordeel: Wie onderweg wil profiteren van laserprecisie, kan niet naast de Notebook Laser Mouse 6000 heen. Het wel erg lichte en compacte ontwerp moet je er noodzakelijkerwijze bijnemen. De lange autonomie is mooi meegenomen.


54,95 euro

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe reeks gsm-toestellen
Volgend artikelPocketcamera met dubbele lens biedt grote beeldhoek
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.