Soepel glijdend het nieuwe jaar in

0
63

Microsoft Wireless Laser Mouse 6000

De Wireless uitvoering van de Laser Mouse 6000 (54,95 euro) gebruikt wel dezelfde 1000 dpi lasertechnologie als de gewone versie met draad, maar de muis zelf verschilt fysiek van de draaduitvoering. De draadloze uitvoering is groter en hoger dan de gewone uitvoering en zijn ontwerp lijkt sterk op dat van de IntelliMouse Explorer 2.0, al heeft ze een metaalachtige kleur in tegenstelling tot het zwartblauw van de IntelliMouse Explorer. Als je er de twee benodigde LR6 AA-batterijen insteekt, is deze muis ook wat zwaarder dan de uitvoering met draad, wat in combinatie met de hogere precisie tot een hoger gebruiksgemak leidt. De extra functietoetsen staan hier niet links en rechts gepositioneerd, maar gewoon aan de linkerkant. Daardoor is deze muis alleen geschikt voor rechtshandigen. Die toetsen zijn gemakkelijk te bedienen met je duim. Nog een verschil tegenover de gewone USB-versie is het geribbelde rolwielletje, dat hier wel degelijk in vier richtingen beweegt. Zoals eerder aangegeven gebruiken we persoonlijk die zijwaartse beweging nooit, maar de functie zit er hier in elk geval wél op.


Precision Booster past snelheid muis aan in games

Voor de softwarefuncties verwijzen we naar het stukje over de USB-versie, want de IntelliMouse-software is identiek. Dus ook hier krijg je het vergrootglas, de Precision Booster en de Gaming Toggle. Door zijn energiezuinige ontwerp heeft deze muis een autonomie van zes maanden of meer bij typisch gebruik. Het is dezelfde technologie die ook in oudere muisontwerpen van Microsoft zoals de IntelliMouse Explorer 2.0 aanwezig is. Hoewel we de Laser Mouse 6000 nog niet zes maanden hebben kunnen uitproberen, geldt dat wel voor de IntelliMouse Explorer en we kunnen bevestigen dat de batterijen in elk geval veel langer meegaan dan bij vroegere muizen. Zes maanden zul je wellicht enkel halen op traditionele Alkaline-batterijen; op oplaadbare batterijen zoals wij die gebruiken is het allemaal wat minder (toch nog ettelijke maanden), maar met een dergelijke lange autonomie is het wellicht verstandiger om niet-oplaadbare batterijen te gebruiken.

Oordeel: De Wireless Laser Mouse 6000 werkt snel en precies en ligt bovendien beter in de hand dan de USB-versie. De lange autonomie is mooi meegenomen.


54,95 euro

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe reeks gsm-toestellen
Volgend artikelPocketcamera met dubbele lens biedt grote beeldhoek
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.