Soepel glijdend het nieuwe jaar in

0
62

Microsoft Laser Mouse 6000

Zoals zijn naam al laat vermoeden, gebruikt de Microsoft Laser Mouse 6000 (44,95 euro) geen ledje maar een onzichtbare infrarode laserstraal om zich te positioneren. Als je de muis omdraait zie je wel een lens zitten, maar geen flikkerend rood ledje zoals bij een optische muis. De optische lasersensor neemt per seconde een beeld van zesduizend frames (vandaar de type-aanduiding 6000). Dit resulteert in een 1000 dots per inch hoge precisie op alle behalve sterk weerkaatsende ondergronden die we probeerden en maakt de Laser Mouse 6000 bij uitstek geschikt voor grafisch ontwerpen of gaming. Duizend dpi betekent gemiddeld een twintigmaal hogere precisie dan bij een optische muis.
De muis is symmetrisch vormgegeven en kan dus zowel door links- als door rechtshandigen worden bediend. Een probleem is wel dat ze in vergelijking met bijvoorbeeld de Microsoft IntelliMouse Explorer 2.0 minder hoog is en ook wat smaller; je kunt er je hand niet echt op laten rusten, tenzij je een eerder kleine hand hebt. De functietoetsen aan de zijkanten zijn ook iets te ver naar voren geplaatst en bovendien té klein om ze handig te kunnen bedienen. Verder is deze muis een stuk lichter dan we zouden wensen, wat vooral bij het spelen van snelle games vervelende gevolgen heeft voor de precisie.
Merkwaardig genoeg beweegt het geribbelde rolwieltje alleen naar boven en naar onder, niet opzij zoals bij de IntelliMouse Explorer 2.0. Het innovatieve vierweg-rolwielletje (of scrollrad zoals Microsoft het noemt) lijkt dus alweer begraven te zijn. Eerlijk gezegd gebruikten we de zijwaartse beweging van het rolletje zelden of nooit. Het lijkt dan ook meer een gimmick dan een echt handige vernieuwing en wij missen deze functie dan ook niet. De USB-draad is extra dun en flexibel, zodat hij niet in de weg zit in snel bewegende games.

Hoewel de Laser Mouse 6000 functioneert zonder dat je de meegeleverde IntelliMouse 5.4 software installeert, voegt die Windows-software wel enkele handige functies toe (die dus niet op een Macintosh werken).


IntelliPoint 5.4

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe reeks gsm-toestellen
Volgend artikelPocketcamera met dubbele lens biedt grote beeldhoek
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.