Nokia N90

1
15

een beknopt menu op waarmee je gesprekken in wacht kunt zetten of de microfoon kunt dempen. Ook is het mogelijk het gesprek te beëindigen. Voor andere functies of om een gesprek te initiëren moet je de klep openen en het ruim bemeten gsm-toetsenbordje gebruiken. De gesprekskwaliteit is buitengewoon goed, ook in de handsfree-stand. In de wachtstand krijgt je correspondent bovendien een mooi muziekje te horen, dat naar onze smaak zelfs iets te luid wordt doorgestuurd.
Het haarscherpe 2,1-inch TFT-scherm op de bovenste helft van de N90 heeft een resolutie van 352 x 416 pixels en 262K kleuren. Het kan 100 graden worden gedraaid en past zijn helderheid automatisch aan het omgevingslicht aan. Daarnaast kan het lensgedeelte (met optiek van Carl Zeiss) 270 graden worden gedraaid. Op die manier is het mogelijk om foto’s te nemen in alle denkbare standen en hoeken of om tweeweg-videogesprekken te voeren via een 3G-verbinding, want de N90 ondersteunt naast klasse 10 EGPRS ook het snellere 3G/UMTS. Een LED-flits is geïntegreerd; het is zelfs mogelijk om verschillende flitsstanden in te stellen, waaronder een

1
2
3
4
Vorig artikel‘Gestripte’ versie van professionele digitale spiegelreflexcamera
Volgend artikelNokia 9300 Communicator
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.