Redding in nood

1
77

Praktijk
Een noodvoeding van 1 kVA geeft je ongeveer 700 W aan vermogen. Daarmee kun je twee moderne Pentium IV pc’s met volledige uitrusting bedienen, of vier oudere systemen (klasse Pentium II of AMD K6). Wij vonden de noodvoeding vrij prettig in het gebruik, maar kwamen toch een paar minpuntjes tegen. Zo blokkeerde de UPSilon software de Windows startbalk gedurende maar liefst twee minuten bij elke systeemstart. We hebben geen idee wat daar de reden voor was, maar het is wel erg vervelend.
We hebben een stroomverlies gesimuleerd met slechts één Pentium IV pc aangesloten. Normaal zou die minstens 40 minuten hebben moeten kunnen verderwerken, maar dat was dus niet het geval. Na slechts 27 minuten ging de pc al een automatische shutdown-procedure uitvoeren met de mededeling dat de batterij van de noodvoeding ‘laag’ was. Die bleek echter nog voor 42% gevuld te zijn!

EastUPS_1a.jpg

Overigens hadden we in de software de standaardinstelling van 30 minuten tot shutdown na een stroomuitval veranderd in 120 minuten. Je kunt echter niet instellen hoeveel procent van de batterij ‘laag’ is. Kennelijk is een batterij al ‘laag’ zodra zijn capaciteit onder pakweg 45% zakt. Wat ons betreft grijpt de software dus veel te vroeg in. Nu is dit natuurlijk nog altijd beter dan plots al je werk kwijt zijn, daar niet van.

Conclusie
De East UPS EA900 1 kVA is een prima noodvoeding, alleen is er nog wel wat werk aan de meegeleverde UPSilon 2000 software.
Adviesprijs
789,14 euro
Systeemvereisten
Minstens 1 pc met seriële of USB-aansluiting, netwerkaansluiting met tcp/ip voor de andere pc’s; vrouwelijk-mannelijke stroomkabels (verlengkabels) om de pc’s op de noodvoeding aan te sluiten (die worden dus niet standaard meegeleverd!), behoorlijk geaard stopcontact.
1
2
3
4
Vorig artikel5.1 geluidssysteem voor gamers
Volgend artikelGsm-collectie

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.